Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK moet honderden mensen teleurstellen

Geplaatst opzaterdag 11 januari 2020 - 12:36

De organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer zegt dat veel mensen die zaterdagochtend betaalden voor kaartjes niet naar het evenement kunnen komen. “Er zijn te veel kaartjes verkocht.“

Door technische problemen verliep de kaartverkoop zaterdagochtend chaotisch.

Honderden te veel
“Het is nog onduidelijk hoeveel mensen we moeten teleurstellen”, zegt voorzitter Joep Verbugt van de stichting LVK. “Volgens de eerste schattingen gaat het om 200 tot 800 mensen.” In totaal waren er zaterdagochtend 3200 kaarten beschikbaar. Die waren binnen vijf minuten uitverkocht.

Lees ook: Problemen met kaartverkoop LVK

Technische problemen
Volgens Verbugt vond er bij de start van de verkoop een explosie van belangstelling plaats. “Ze waren binnen vijf minuten uitverkocht”, zegt de voorzitter. “De problemen lagen bij het bedrijf Ticketmaster. Ze hebben de kaartverkoop niet op tijd stopgezet. Daardoor hebben mensen betaald, maar geen kaartje gekregen.”

Geld terug
Verbugt noemt het uitermate vervelend dat er opnieuw problemen waren met de kaartverkoop. Vorig jaar waren er vergelijkbare problemen. “Ticketmaster had ons verzekerd dat het dit jaar goed zou gaat”, zegt Verbugt. “Dat is geen garantie gebleken. We zijn nog niet uitgepraat. Ik sluit een claim niet uit”, aldus de LVK-voorzitter. Verbugt zegt dat alle gedupeerden hun geld terug krijgen. “We willen iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid geven.”

De stichting LVK verwacht dat alle gedupeerden zaterdag of zondag worden geïnformeerd.

Oorzaak onbekend
Ticketmaster erkent dat het zaterdagochtend misging door technische problemen. "We zijn nu op zoek naar de oorzaak van dit probleem. Wij houden de organisator op de hoogte”, zo laat het bedrijf in een reactie weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen