Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK moet honderden mensen teleurstellen

Geplaatst opzaterdag 11 januari 2020 - 12:36

De organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer zegt dat veel mensen die zaterdagochtend betaalden voor kaartjes niet naar het evenement kunnen komen. “Er zijn te veel kaartjes verkocht.“

Door technische problemen verliep de kaartverkoop zaterdagochtend chaotisch.

Honderden te veel
“Het is nog onduidelijk hoeveel mensen we moeten teleurstellen”, zegt voorzitter Joep Verbugt van de stichting LVK. “Volgens de eerste schattingen gaat het om 200 tot 800 mensen.” In totaal waren er zaterdagochtend 3200 kaarten beschikbaar. Die waren binnen vijf minuten uitverkocht.

Lees ook: Problemen met kaartverkoop LVK

Technische problemen
Volgens Verbugt vond er bij de start van de verkoop een explosie van belangstelling plaats. “Ze waren binnen vijf minuten uitverkocht”, zegt de voorzitter. “De problemen lagen bij het bedrijf Ticketmaster. Ze hebben de kaartverkoop niet op tijd stopgezet. Daardoor hebben mensen betaald, maar geen kaartje gekregen.”

Geld terug
Verbugt noemt het uitermate vervelend dat er opnieuw problemen waren met de kaartverkoop. Vorig jaar waren er vergelijkbare problemen. “Ticketmaster had ons verzekerd dat het dit jaar goed zou gaat”, zegt Verbugt. “Dat is geen garantie gebleken. We zijn nog niet uitgepraat. Ik sluit een claim niet uit”, aldus de LVK-voorzitter. Verbugt zegt dat alle gedupeerden hun geld terug krijgen. “We willen iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid geven.”

De stichting LVK verwacht dat alle gedupeerden zaterdag of zondag worden geïnformeerd.

Oorzaak onbekend
Ticketmaster erkent dat het zaterdagochtend misging door technische problemen. "We zijn nu op zoek naar de oorzaak van dit probleem. Wij houden de organisator op de hoogte”, zo laat het bedrijf in een reactie weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen