Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-lied gediskwalificeerd, nummer is 'kopie'

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 19:37

Het lied Vastelaovend guf vleugels is gediskwalificeerd voor het LVK. Volgens de Stichting LVK lijkt het nummer te veel op een liedje van Flogging Molly.

Het nummer uit Herkenbosch, dat dit jaar zou uitkomen in één van de halve finales van het LVK zou volgens de stichting dezelfde opbouw en hetzelfde ritme hebben als 'Drunken Lullabies'.

Gewijzigde kopie
Ook zouden dezelfde akkoorden zijn gebruikt, lijken de melodielijnen op elkaar en is het refrein overduidelijk herkenbaar. Het bestuur heeft het over een met voorbedachten rade gewijzigde kopie.

Componist Job van Hoof en artiest Patrick Roger van het gediskwalificeerde nummer 'Vastelaovend guf vleugels' zijn inmiddels door het bestuur van de stichting op de hoogte gebracht.

Nieuwe inzending
Het nummer wordt vervangen door het lied 'Veer
gaon lajke', uitkomend voor de plaats Geleen. De tekst is van Herman Geenen en de muziek an Huub Lemmens. Het nummer wordt vertolkt door de groep Oetgelaote. Zij brengen het lied ten gehore in de tweede halve finale als nummer 30.

Lees ook: Meeste LVK-liedjes komen uit Noord-Limburg.

De liedjes die meedoen aan de halve finales van het LVK zijn op 6, 13 en 20 januari te zien en horen bij L1. Op 28 januari worden de finalisten bekendgemaakt op L1 Radio. De grote finale van het LVK is op vrijdag 10 februari in Heerlen. Ook die zendt L1 live uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jury LVK begonnen met beoordelen van inzendingen
LVK gaat liedjes op nieuwe manier beoordelen
Kaarten voor LVK-finale alleen nog online te krijgen
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
Noord-Limburg weer hoofdleverancier halve finales LVK
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen