Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-lied gediskwalificeerd, nummer is 'kopie'

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 19:37

Het lied Vastelaovend guf vleugels is gediskwalificeerd voor het LVK. Volgens de Stichting LVK lijkt het nummer te veel op een liedje van Flogging Molly.

Het nummer uit Herkenbosch, dat dit jaar zou uitkomen in één van de halve finales van het LVK zou volgens de stichting dezelfde opbouw en hetzelfde ritme hebben als 'Drunken Lullabies'.

Gewijzigde kopie
Ook zouden dezelfde akkoorden zijn gebruikt, lijken de melodielijnen op elkaar en is het refrein overduidelijk herkenbaar. Het bestuur heeft het over een met voorbedachten rade gewijzigde kopie.

Componist Job van Hoof en artiest Patrick Roger van het gediskwalificeerde nummer 'Vastelaovend guf vleugels' zijn inmiddels door het bestuur van de stichting op de hoogte gebracht.

Nieuwe inzending
Het nummer wordt vervangen door het lied 'Veer
gaon lajke', uitkomend voor de plaats Geleen. De tekst is van Herman Geenen en de muziek an Huub Lemmens. Het nummer wordt vertolkt door de groep Oetgelaote. Zij brengen het lied ten gehore in de tweede halve finale als nummer 30.

Lees ook: Meeste LVK-liedjes komen uit Noord-Limburg.

De liedjes die meedoen aan de halve finales van het LVK zijn op 6, 13 en 20 januari te zien en horen bij L1. Op 28 januari worden de finalisten bekendgemaakt op L1 Radio. De grote finale van het LVK is op vrijdag 10 februari in Heerlen. Ook die zendt L1 live uit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jury LVK begonnen met beoordelen van inzendingen
LVK gaat liedjes op nieuwe manier beoordelen
Kaarten voor LVK-finale alleen nog online te krijgen
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
Noord-Limburg weer hoofdleverancier halve finales LVK
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen