Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-finale in grote feesttent met publiek

Geplaatst opwoensdag 6 oktober 2021 - 11:09

In een paviljoen op industrieterrein De Blakt in Oostrum wordt de finale van het 46ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) gehouden.

Begin juni kwam al naar buiten het LVK in Venray zou gaan plaatsvinden. Maar waar precies, was nog niet bekend. Het carnavalsseizoen is nog niet eens begonnen, maar toch zijn de voorbereidingen voor het LVK al in volle gang. Dinsdagavond was de aftrap van het LVK in Venray, waar het feest in februari zal plaatsvinden.

Lees ook: LVK-finale 2022 in Venray

Inhalen
Het ziet ernaar uit dat Limburg een LVK krijgt zoals carnavalisten gewend zijn: met publiek dus. Tenzij corona weer roet in het eten gooit. Dan moeten de organisatoren meebewegen met de coronaregels die dan zullen gelden. De Vorstenraod Rooy, een koepel van vijftien carnavalsverenigingen uit de gemeente Venray, zorgt samen met de Stichting LVK voor de organisatie. Volgens de carnavalsverenigingen valt er wat in te halen. "We halen alles uit de kast om het LVK van 2022 dubbel zo knallend en memorabel te maken", laten de organisatoren weten. L1 zendt de finale jaarlijks live uit.

Geen publiek
Vorig jaar moest het publiek vanwege de toen geldende coronamaatregelen tijdens de LVK-finale thuisblijven. Maar ondanks die beperking vond de organisatie het belangrijk dat het 'konkoer' door zou gaan. Het zorgde weliswaar voor een ietwat bizar beeld, omdat artiesten voor het eerst in de historie zonder publiek optraden. Toen won Hoondervel uit Haelen met het liedje Dorst is baeter mit vrunj de Bertha Paulissen-trofee.

Lees ook: Voor het eerst ooit: LVK-finale zonder publiek

Twee dagen feest
In februari komt er een tweedaags muziekfeest in het paviljoen op de hoek van de Franklinstraat en Oirloseweg. Dan dingen 20 finalisten mee naar de trofee, waarbij het beste carnavalsliedje van dat jaar wordt gekozen. Een dag later is er overdag van alles te doen voor jong en oud. In de avond barst er een feest los met Lex Uiting, The Vengaboys, Snollebollekes en Mart Hoogkamer.

De kaartverkoop voor zaterdag 12 februari start over enkele weken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen