Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-finale 2021 alleen op de radio

Geplaatst opzondag 8 november 2020 - 13:59

De finale van het Limburgs Vastelaovesleedsjes Konkoer (LVK) 2021 zal alleen worden uitgezonden op de radio. Dat besluit heeft de Stichting LVK genomen.

Eerder werd al bekend dat ook de drie halve finales alleen via de radio te volgen zijn.

Maatregelen
Twee weken geleden maakte de organisatie bekend dat er sowieso een LVK-finale zou komen in 2021, ondanks de coronamaatregelen. De afgelopen twee weken heeft de stichting overlegd met L1 en de Parkstad Limburg Theaters, waar de finale gehouden zou worden, of die finale ook op televisie te zien zou zijn.

Lees ook: Definitief: er komt hoe dan ook een LVK-finale in 2021

In dat overleg is besloten om de finale alleen op L1 Radio uit te zenden, vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. "Het besluit is genomen in het licht van de maatregelen van het kabinet en de verwachting dat deze beperkende maatregelen nog tot medio januari zullen gaan duren", schrijft de stichting.

45 halvefinalisten
Daarnaast heeft de stichting nog een wijziging bekendgemaakt. Komende editie zijn er maar 45 halvefinalisten, in plaats van 60. Door die wijziging nu bekend te maken wil de organisatie duidelijkheid geven aan de deelnemers. Komende woensdag begint de inschrijving.

De drie halve finales, die plaatsvinden op 8, 15 en 22 januari, zijn ook alleen te volgen via L1 Radio. Andere jaren waren deze ook op televisie te zien.

De LVK-finale zal plaatsvinden op 29 januari.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen