Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-componist: 'Ik heb het andere lied nooit gehoord'

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 19:59

Frans Hermans, componist van het LVK-lied dat woensdag uit de race is gehaald, is zich van geen kwaad bewust.

"Ik heb het andere carnavalslied nog nooit gehoord", laat hij in een reactie aan L1 weten.

Plagiaat
Volgens een commissie van het LVK leek het nummer dat Hermans voor Kelly van de Lump schreef, te veel op 'Vastelaovend is pas Cool', een nummer uit de finale van het Tiener Vasteloavend Konkoer in 2015. "Ik kan er niet over oordelen, ik ken dat andere nummer niet", aldus Hermans.

Lees ook: LVK-liedje uit de race gehaald wegens te grote gelijkenis

Snel gegaan
Hermans laat weten dat hij bij het schrijven van zijn lied niet geluisterd heeft naar het TVK-nummer. "Dat proces is snel gegaan, dat heeft bij elkaar niet meer dan een half uur geduurd. Met een gitaar erbij, akkoordjes gezocht, leuke tekst opgeschreven en de melodie had ik in het hoofd. Dat heb ik doorgestuurd en toen is het verder gearrangeerd."

Sneu
Hermans werd persoonlijk geïnformeerd door de organisatie van het LVK over de maatregel en vindt het vooral sneu voor Kelly. "Kelly had zich er zo op verheugd om haar liedje in de finale te laten horen. Ze heeft me vandaag zelf gebeld. Kelly deed het geweldig in het circuit en had graag het volgende stapje naar de finale gemaakt."

Geen bezwaar
Hermans is niet van plan om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de LVK-commissie. "Ik ken het andere nummer niet. Het zal een vakkundige jury zijn, en als zij vinden dat het te veel lijkt op een ander nummer, dan is dat zo". De organisatie van het LVK heeft de commissie vorig jaar in het leven geroepen, naar aanleiding van een soortgelijke plagiaat-discussie over een lied uit Herkenbosch.

Zondag is de bekendmaking van de twintig finalisten van het LVK live te volgen via L1 Radio en L1 Alaaf.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen