Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-componist: 'Ik heb het andere lied nooit gehoord'

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 19:59

Frans Hermans, componist van het LVK-lied dat woensdag uit de race is gehaald, is zich van geen kwaad bewust.

"Ik heb het andere carnavalslied nog nooit gehoord", laat hij in een reactie aan L1 weten.

Plagiaat
Volgens een commissie van het LVK leek het nummer dat Hermans voor Kelly van de Lump schreef, te veel op 'Vastelaovend is pas Cool', een nummer uit de finale van het Tiener Vasteloavend Konkoer in 2015. "Ik kan er niet over oordelen, ik ken dat andere nummer niet", aldus Hermans.

Lees ook: LVK-liedje uit de race gehaald wegens te grote gelijkenis

Snel gegaan
Hermans laat weten dat hij bij het schrijven van zijn lied niet geluisterd heeft naar het TVK-nummer. "Dat proces is snel gegaan, dat heeft bij elkaar niet meer dan een half uur geduurd. Met een gitaar erbij, akkoordjes gezocht, leuke tekst opgeschreven en de melodie had ik in het hoofd. Dat heb ik doorgestuurd en toen is het verder gearrangeerd."

Sneu
Hermans werd persoonlijk geïnformeerd door de organisatie van het LVK over de maatregel en vindt het vooral sneu voor Kelly. "Kelly had zich er zo op verheugd om haar liedje in de finale te laten horen. Ze heeft me vandaag zelf gebeld. Kelly deed het geweldig in het circuit en had graag het volgende stapje naar de finale gemaakt."

Geen bezwaar
Hermans is niet van plan om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de LVK-commissie. "Ik ken het andere nummer niet. Het zal een vakkundige jury zijn, en als zij vinden dat het te veel lijkt op een ander nummer, dan is dat zo". De organisatie van het LVK heeft de commissie vorig jaar in het leven geroepen, naar aanleiding van een soortgelijke plagiaat-discussie over een lied uit Herkenbosch.

Zondag is de bekendmaking van de twintig finalisten van het LVK live te volgen via L1 Radio en L1 Alaaf.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen