LVK Hoondervel 2020

LVK van 60 naar 44 halve finalisten

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) verlaagt het aantal halve finalisten.

LVK 2019 (11 jan 2020)
LVK-finale 2022 in Venray

De finale van het 46e Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) vindt in 2022 plaats in Venray. De Vorstenraad, een koepel van vijftien carnavalsverenigingen uit de gemeente, zorgt samen met de Stichting LVK voor de organisatie.

Hoondervel neemt oorkonde in ontvangst
LVK-winnaar Hoondervel krijgt oorkonde van gouverneur

De winnaar van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) Hoondervel heeft dinsdag een provinciale oorkonde gekregen van gouverneur Theo Bovens.

LVK
Boek over geschiedenis LVK op komst

Er komt een boek over de geschiedenis van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), geschreven door Finbar van der Veen.

W-Dreej
W-Dreej wint het Super LVK met 'Vandaag'

W-Dreej heeft het Super LVK gewonnen met het nummer 'Vandaag'. De groep uit Venlo won het LVK met dat nummer in 2010.

Super LVK
Terugkijken: De strijd tussen de LVK-winnaars

De twintig winnaars van de LVK-edities van 2001 tot en met 2020 namen het zaterdagavond tegen elkaar op tijdens het Super LVK.

Hoondervel wint LVK 2021
Day after bij LVK-winnaar Hoondervel

Een andere afterparty dan we zijn gewend. Normaal loopt de hele buurt uit om de LVK-winnaars te feliciteren, maar nu staan alleen de mannen van Hoondervel buiten te glunderen achter een rijtje microfoons.

LVK Hoondervel 2020
Hoondervel wint het LVK 2021

Hoondervel heeft vrijdagavond het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) gewonnen.

LVK
Terugkijken: De 45ste LVK-finale

Hoondervel uit Haelen heeft vrijdagavond de LVK-finale gewonnen.

toddezek pip
Meedoen LVK voelde niet goed voor Toddez├Ęk

Drievoudig LVK-winnaar de Toddez├Ęk schreef dit seizoen bewust niet in voor het vastelaovesleedjeskonkoer. Het trio uit Grubbenvorst vond de coronatijd niet geschikt voor het presenteren van een nieuw liedje en het meedoen aan de wedstrijd.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten