Overslaan en naar de inhoud gaan

Luz Bravo wint COC Songfestival in Weert

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 8:39

Zangeres Luz Bravo, die COC Midden-Nederland vertegenwoordigde, won zaterdagavond in Weert de 25ste editie van het COC Songfestival.

Het lied Harmony kreeg na een spannende puntentelling 194 punten van de vak- en de regiojury.

Weert
Het COC Songfestival vond zaterdagavond plaats in het Munttheater in Weert. Vorig jaar won Floortje Hover uit Echt de liedjeswedstrijd namens COC Limburg. COC is een belangenorganisatie voor onder meer homo’s, lesbiennes en biseksuelen.

Lees ook: COC-Songfestival na kwart eeuw terug in Limburg

Vluchteling
Luz Bravo kreeg als kind van een Chileense politiek vluchteling al vroeg te maken met protestliederen. Deze ervaringen hebben haar geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap. “Het lied Harmony gaat over de jaarlijkse Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo een dag vult”, schrijft de organisatie van het COC Songfestival in een persbericht.

Willeke Alberti
Het COC Songfestival bestaat sinds 1994. Willeke Alberti haalde toen namens Nederland slechts vier punten op het Eurovisie Songfestival. Dat was voor het COC de aanleiding om met een alternatief festival te komen.

Lees ook: Overtuigende zege Floortje Hover bij COC Songfestival

De winnende regio mag volgend jaar het COC Songfestival organiseren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen