Overslaan en naar de inhoud gaan

Luz Bravo wint COC Songfestival in Weert

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 8:39

Zangeres Luz Bravo, die COC Midden-Nederland vertegenwoordigde, won zaterdagavond in Weert de 25ste editie van het COC Songfestival.

Het lied Harmony kreeg na een spannende puntentelling 194 punten van de vak- en de regiojury.

Weert
Het COC Songfestival vond zaterdagavond plaats in het Munttheater in Weert. Vorig jaar won Floortje Hover uit Echt de liedjeswedstrijd namens COC Limburg. COC is een belangenorganisatie voor onder meer homo’s, lesbiennes en biseksuelen.

Lees ook: COC-Songfestival na kwart eeuw terug in Limburg

Vluchteling
Luz Bravo kreeg als kind van een Chileense politiek vluchteling al vroeg te maken met protestliederen. Deze ervaringen hebben haar geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap. “Het lied Harmony gaat over de jaarlijkse Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo een dag vult”, schrijft de organisatie van het COC Songfestival in een persbericht.

Willeke Alberti
Het COC Songfestival bestaat sinds 1994. Willeke Alberti haalde toen namens Nederland slechts vier punten op het Eurovisie Songfestival. Dat was voor het COC de aanleiding om met een alternatief festival te komen.

Lees ook: Overtuigende zege Floortje Hover bij COC Songfestival

De winnende regio mag volgend jaar het COC Songfestival organiseren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen