Overslaan en naar de inhoud gaan

Luuk van Helden Nederlands kampioen veldrijden in Venlo

Geplaatst opzondag 22 december 2019 - 17:22

Luuk van Helden is in Venlo Nederlands kampioen veldrijden geworden bij de Wieler Breedtesport Federatie Nederland.

De WFN is een officieel samenwerkingsverband tussen de wielerbonden in Nederland.

Vijfde overwinning
De veldrijder uit Vlodrop boekte zijn vijfde overwinning van het seizoen en liet op het Herungerberg Erwin Arts en Luuk Nissen achter zich. Van Helden gaat ook aan kop in het klassement van de wintercompetitie.

Tiende zege Raats
Edwin Raats uit Helmond kon in Venlo zijn tiende zege van het seizoen op zijn erelijst bijschrijven. De overwinning leverde hem de titel en kampioenstrui op bij de masters en hij verstevigde met zijn zege de koppositie in het klassement. Kurt Maestriperi en Stefan Ganser legden in deze categorie beslag op de tweede en derde plaats.

Mountainbikers
Sjoerd van de Mortel uit Liessel mocht zich als kampioen laten huldigen bij de mountainbikers. Hij moest Ruben Verhees uit het Belgische Hamont op de meet voor laten gaan, maar was de eerste Nederlander die in deze categorie over de finish kwam. Verhees gaat wel aan kop in het klassement bij de mountainbikers.

Masters
Mountainbiker Stephan Lotz pakte de titel bij de masters. De in Maasmechelen woonachtige Lotz kwam 33 seconden voor Leon Crienen uit Baarlo over de finish. Jurgen Vlasselaer werd derde en blijft op kop in het klassement bij de 40+-ers. Jacques Cox uit Neer kwam als vierde over de streep en mocht met de kampioenstrui naar huis bij de 50 +ers.

Femke Gort tweede en kampioene
Jeannette Smelt uit Drunen won de wedstrijd bij de vrouwen en werd gehuldigd als kampioene bij de 35+-ers. Zij liet Femke Gort uit Echt achter zich. De tweede plaats leverde Gort wel de kampioenstitel op bij de vrouwen onder 35 jaar.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen