Overslaan en naar de inhoud gaan

Luuk Hoiting: 'Coronabreak op juiste moment voor Lions'

Geplaatst opmaandag 5 april 2021 - 20:57

Doelman Luuk Hoiting van de Kembit-Lions denkt dat de coronabreak op het juiste moment kwam voor hem en zijn ploeg. "We zaten er niet lekker in." Acht wedstrijden na de hervatting staan de handballers van Kembit-Lions bovenaan in de Nederlandse competitie.

Hoiting deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Korte competitie
Door de coronacrisis werd de nationale handbalcompetitie afgelopen najaar al snel gestaakt. Begin januari begonnen de ploegen weer met trainen en in maart werd de nationale competitie weer hervat. Sinds die hervatting doet Kembit-Lions het goed. De ploeg uit Sittard-Geleen staat na acht wedstrijden bovenaan met slechts één nederlaag. "We zitten nu in een reeks van vier hele krachtige wedstrijden die we allemaal overtuigend hebben gewonnen."

En die goede hervatting is opvallend, want Kembit-Lions presteerde afgelopen najaar een stuk slechter. "We zijn het seizoen klote gestart. In vier of wedstrijden hadden we maar drie punten en dat was niet bekend voor ons. Toen kwam de coronaperiode, maar je wist nu hoe we eruit zouden komen. Achteraf gezien kun je zeggen dat die coronabreak op het juiste moment is gekomen, want we zaten er echt niet lekker in."

Trainen
Hoting zegt dat de Lions niet speciaal op iets hebben getraind. "We zijn wel blijven draaien, soms individueel, dan weer in tweetallen of soms met de hele selectie, met behulp van coronatesten. De trainer heeft daar een belangrijke rol in gespeeld en natuurlijk ook het bestuur die hebben gezorgd voor de faciliteiten."

Schaal
Al snel werd besloten om de BeNeLeague niet meer te hervatten. Hoiting vindt dat jammer, maar ook wel begrijpelijk. "Het is natuurlijk mooi want dan ben je kampioen van België en Nederland tegelijk, maar maar in de situatie waarin we nu zitten is de landstitel iets om naar uit te kijken." Ondanks dat de competitie maar met vijf ploegen wordt gespeeld, ziet Hoiting het kampioenschap zeker als een prijs. "Het is een beetje dubbel, ik heb het mezelf ook afgevraagd. Het is een prijs, het is zeker anders, maar als je landskampioen kan worden, telt die schaal gewoon."

Toch wil Hoiting nog niet teveel denken aan de schaal. "We zijn er nog lang niet, we zijn wel lekker op dreef maar er moeten nog genoeg wedstrijden worden gespeeld. Als we zo doorgaan en naar onszelf blijven kijken kunnen zeker nog stappen zetten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen