Overslaan en naar de inhoud gaan

Lul-niet-lollies tegen oeverloos geklets in Nieuwe Nor

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 15:12

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen gaat lul-niet-lollies uitdelen om een eind te maken aan kwebbelend publiek bij concerten.

De lolly's zijn vanaf woensdagavond beschikbaar om babbelende bezoekers het zwijgen op te leggen.

Dutch disease
De neiging van het Nederlandse publiek om tijdens optredens uitgebreid vakantieverhalen, handige feitjes over hypotheken of gewoon oude koeien uit te wisselen staat bij artiesten internationaal bekend als de 'dutch disease.'

Lees ook: Kletsend publiek 'de hel' voor Portland op DVERS

Sabbelen
Om bij luisterconcerten de liefhebbers van muziek tegemoet te komen, komt de Nieuwe Nor nu met een bak lolly's die op de bar staat. Bezoekers die zich storen aan kletsende mede-concertgangers kunnen hen een lolly geven, als stille herinnering om naar de muziek te luisteren. Het idee is dat iemand die een lolly in zijn of haar mond heeft, te druk bezig is met sabbelen om te kunnen praten.

Luistermuziek
De lul-niet-lollie werd eerder deze zomer ook al uitgedeeld tijdens de rustigere concerten van het Zomerparkfeest in Venlo. De Nieuwe Nor zet de lolly's alleen in bij rustige muziek, wie tijdens een punk- of hardcoreconcert een lolly wil zal daar zelf voor moeten zorgen.

Lees ook: Lul-niet-lollies op Zomerparkfeest Venlo

Ook poppodia Volt in Sittard, Grenswerk in Venlo en de Muziekgieterij in Maastricht trekken de lollies bij rustige concerten uit de kast.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen