Kazerne Vredepeel

Heropening vliegbasis De Peel binnen enkele jaren

Het Ministerie van Defensie wil zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen een paar jaar, de nu slapende vliegbasis De Peel in Vredepeel weer operationeel maken.

Jos Kuijpers commandant Vredepeel
Voor het eerst Limburgse commandant kazerne Vredepeel

Met een militaire ceremonie is kolonel Jos Kuijpers donderdagmiddag aangesteld tot commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) in Vredepeel.

Overleg met provincie en gemeenten over heropenen De Peel

Luchtmachtbasis De Peel wordt mogelijk heropend voor vliegverkeer van defensie. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer.

Koning brengt verrassingsbezoek aan NAVO-oefening

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De koning was daar om een grote NAVO-oefening te bekijken.

Defensie wil startbaan De Peel weer in gebruik nemen

De start- en landingsbaan van de voormalige vliegbasis in Vredepeel wordt in de toekomst waarschijnlijk weer opengesteld voor vliegtuigen.

Gewonde militair maakt het goed: 'Snel gehandeld'

De militair die dinsdagmorgen gewond raakte bij een ongeluk op de kazerne in Vredepeel, is buiten levensgevaar. Hij kwam op de kazerne met zijn auto in botsing met twee collega's.

Militairen botsen op kazerne: één man in ziekenhuis

Bij een botsing tussen twee auto's op de kazerne in Vredepeel is één militair gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Vredepeel krijgt bevel over Duitse luchtafweer

Een Duitse luchtverdedigingseenheid komt woensdag onder Nederlands bevel te staan.

Militairen van Vredepeel trainen met Duits leger op Kreta

Honderd militairen van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel gaan 5 oktober voor het eerst samen trainen met Duitse collega's.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten