Jos Kuijpers commandant Vredepeel

Voor het eerst Limburgse commandant kazerne Vredepeel

Met een militaire ceremonie is kolonel Jos Kuijpers donderdagmiddag aangesteld tot commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) in Vredepeel.

Overleg met provincie en gemeenten over heropenen De Peel

Luchtmachtbasis De Peel wordt mogelijk heropend voor vliegverkeer van defensie. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Barbara Visser aan de Tweede Kamer.

Koning brengt verrassingsbezoek aan NAVO-oefening

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De koning was daar om een grote NAVO-oefening te bekijken.

Defensie wil startbaan De Peel weer in gebruik nemen

De start- en landingsbaan van de voormalige vliegbasis in Vredepeel wordt in de toekomst waarschijnlijk weer opengesteld voor vliegtuigen.

Gewonde militair maakt het goed: 'Snel gehandeld'

De militair die dinsdagmorgen gewond raakte bij een ongeluk op de kazerne in Vredepeel, is buiten levensgevaar. Hij kwam op de kazerne met zijn auto in botsing met twee collega's.

Militairen botsen op kazerne: één man in ziekenhuis

Bij een botsing tussen twee auto's op de kazerne in Vredepeel is één militair gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Vredepeel krijgt bevel over Duitse luchtafweer

Een Duitse luchtverdedigingseenheid komt woensdag onder Nederlands bevel te staan.

Militairen van Vredepeel trainen met Duits leger op Kreta

Honderd militairen van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel gaan 5 oktober voor het eerst samen trainen met Duitse collega's.

Brand in zeecontainer met restafval op kazerne Vredepeel

In een zeecontainer op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel is zaterdagmiddag brand uitgebroken.

Militairen in Vredepeel: vijf jaar geen Patriot-raketten

De militairen op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel zullen de komende vijf jaar niet kunnen werken met de Patriot-raketten.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV