Overstroming België

Hulp aan België: 'Vrouw gered die in eigen ontlasting zat'

De gevolgen van het hoge water zijn in België, en dan met name Wallonië, vele malen erger dan bij ons in Limburg. Macy Ophelders uit Roermond rijdt sinds vorige week bijna iedere dag op en neer naar de provincie Luik om te helpen.

Spoor onder water tussen Eijsden en Visé (15 jul 2021)
Nog wekenlang geen treinen Maastricht-Luik

Het treinverkeer tussen Maastricht en Luik ligt nog zeker tot begin augustus stil door de wateroverlast die het gebied rond Eijsden deze week trof.

Wateroverlast in Eupen (B)
Ook veel wateroverlast in België en Duitsland

Ook in België en Duitsland zorgt overvloedige regenval voor veel overlast. In Chaudfontaine bij Luik zijn woensdag 1700 mensen geëvacueerd vanwege het noodweer.

Boeing 747 van Longtail Aviation in Bermuda die onderdelen verloor boven Meerssen staat aan de grond in Luik (22 feb 2021)
Minister: 'Niks te doen aan minivluchten Maastricht-Luik'

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur (VVD) blijft bij haar eerdere standpunt dat korte vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport (MAA) en vliegveld Bierset bij Luik vanuit milieu-oogpunt niet wenselijk zijn, maar dat een wettelijke grondslag ontbreekt om ze te verbieden.

Vrachtvliegtuig Turkish Airlines
Tweede Kamervragen over nieuwe mini-vluchten MAA-Luik

Vijf partijen in de Tweede Kamer hebben schriftelijke vragen gesteld over nieuwe mini-vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport (MAA) en vliegveld Bierset bij Luik die vorige week hebben plaatsgevonden.

coronavirus, corona (stock)
'Wetenschappers Luik ontdekken nieuwe coronavariant'

Wetenschappers hebben in het laboratorium van de universiteit van Luik een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt.

Metaal vliegtuig Meerssen (20 feb 2021)
Brokstukken Meerssen: Boeing vertrokken vanaf vliegveld Luik

De Boeing die zaterdagmiddag motorproblemen kreeg boven Meerssen is donderdag vertrokken vanaf vliegveld Luik.

groene baret, belgisch leger, militair België, Belgische vlag (stock)
Belgisch leger helpt Luik met strijd tegen corona

Het Belgische leger staat klaar om bij te springen in de strijd tegen corona.

Boodschappen doen over de grens (22 okt 2020)
Supermarkt Eijsden blijft bezorgen over de grens

Het gebied ten zuiden van Eijsden kleurt donkerrood, maar dat weerhoudt Raymond Custers er niet van om boodschappen te bezorgen bij de Belgische buren.

Luik
'Armoede, etniciteit en studenten oorzaak uitbraak Wallonië'

Burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen denkt dat de corona-uitbraak in Wallonië te maken heeft met de armoede in het gebied.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten