Overslaan en naar de inhoud gaan

Luhukay moet terugvallen op gepasseerde doelman Zima

Geplaatst opdonderdag 20 januari 2022 - 13:57

VVV-Venlo reist vrijdag zonder doelman Delano van Crooij naar het Noord-Hollandse Wijdewormer af voor het competitieduel tegen Jong AZ.

De eerste keeper van de Venlonaren is ziek, en dus moet coach Jos Luhukay terugvallen op Lukas Zima. De Tsjechische sluitpost begon het seizoen nog als eerste keus, maar Luhukay passeerde hem ten faveure van Van Crooij.

Vertrek
Zima is, naast onder meer Tobias Pachonik en Kristopher da Graca, één van de spelers die te horen heeft gekregen dat hij deze maand mag vertrekken bij VVV. Toch hoefde Luhukay niet lang na te denken over wie hij als vervanger van Van Crooij zou opstellen. "Lukas is nog gewoon bij ons, en het is ook duidelijk dat hij vrijdag gaat spelen", aldus de trainer.

Naast Van Crooij moet Luhukay het, net als vorige week tegen Jong PSV (1-4 verlies), ook stellen zonder de middenvelders Danny Post, Mitchell van Rooijen en Jonas Theuerzeit. Het drietal kampt met blessures.

Beloftenbalans
Tegen Jong AZ hoopt VVV een schrikbarende tendens tegen de beloftenploegen te doorbreken: alle wedstrijden tegen Jong AZ, Jong Ajax, Jong FC Utrecht en Jong PSV (tweemaal) gingen tot dusver verloren. "Maar we hebben maandag gezien dat FC Dordrecht wel Jong AZ kon kloppen", zegt Luhukay. "Jong AZ is een wisselvallige ploeg die we vooral geen tijd en ruimte moeten geven."

Progressie in uitwedstrijden
De trainer put vertrouwen uit de manier waarop VVV zich in de afgelopen uitwedstrijden profileerde. Het is immers drie duels op rij op vreemde bodem ongeslagen, met een gelijkspel bij Roda JC en overwinningen bij Telstar en De Graafschap. "We hebben daarin de nodige progressie geboekt. Het is belangrijk dat we effectief omschakelen en, natuurlijk, onze kansen gaan afmaken", aldus Luhukay.

Playoffs
Een overwinning is voor VVV noodzakelijk om mee te blijven doen in de race om een playoffticket. Na 22 duels vallen de geel-zwarten met 26 punten nu drie punten buiten de boot. Jong AZ, dat het seizoen zeer sterk begon, is in de afgelopen maanden afgezakt tot de vijftiende plaats. De Alkmaarders hebben vier punten minder vergaard dan VVV.

Live
De wedstrijd Jong AZ - VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen