Overslaan en naar de inhoud gaan

Lugubere vondst op begraafplaats Sittard

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 18:55

Bloemen op het graf van een dierbare leggen, terwijl het bot van een andere overledene open en bloot in het zand ligt.

Dat overkwam Bryan Boreas dinsdag op de Algemene Begraafplaats Vrangendael in Sittard.

Wervel
Vlakbij het graf van zijn schoonzus lag een stuk ruggenwervel in een onlangs gedolven graf, tot verbijstering van de bezoekers. Die verbaasden zich onderweg naar het graf ook al over het onkruid dat op sommige stukken meer dan een meter hoog staat, en de verzakte paden en graven.

"Je ziet dat het een ruggenwervel is van een mens en niet van een dier. Hier liggen ook geen vogels of honden begraven", zegt Bryan op de vraag hoe hij zo zeker weet dat het een menselijk bot betreft.

Toon Hermans
In totaal liggen er een kleine 9000 mensen in 5500 graven op de openbare laatste rustplaats aan de Vrangendael. Ook Sittards beroemdste telg Toon Hermans heeft er zijn graf, dat hij deelt met zijn vrouw Rietje.

Beheerder
Ook de beheerder erkent dat er wel wat verbeterd kan worden aan het aanzicht van de begraafplaats aan de Lahrstraat, en zegt dat er niet lang geleden veranderingen zijn gedaan in de manier waarop het terrein wordt onderhouden. Voor een officiële reactie wijst hij naar de gemeente. Die is als eigenaar verantwoordelijk voor de staat van de begraafplaats, maar kon woensdag geen reactie meer geven op vragen over de staat van onderhoud.

Publiciteit opgezocht
Bryan hoopt door de publiciteit op te zoeken dat het blijft bij een eenmalig incident, en dat de gemeente zorgt dat zo'n lugubere gebeurtenis als deze niet meer voorkomt. "Ik hoop dat er bij de gemeente een lampje gaat branden, dat dit niet kan. Je kunt niet een graf delven en menselijke resten laten liggen. Dat is not done".

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen