Overslaan en naar de inhoud gaan

Luguber misverstand legt treinverkeer stil

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 21:05

Het treinverkeer tussen Bunde en Beek heeft donderdagavond een tijd stilgelegen vanwege slachtafval dat bij het spoor was gedumpt.

Omdat in eerste instantie werd gedacht dat er iemand onder de trein was gekomen, werden de treinen tussen Maastricht en Sittard rond 19:00 uur stilgezet.

Luguber
‚ÄčIncidentenbestrijders van spoorbeheerder ProRail werden meteen naar de plek des onheils gestuurd voor assistentie. Eenmaal bij de spoorlijn, die daar door een hellingbos loopt, bleek de lugubere massa langs de rails geen menselijke resten te zijn, maar slachtafval dat daar door een onbekende was achtergelaten.

Het treinverkeer is daarop weer hervat.

Probleemdag
Het incident bij Bunde was een van de vele storingen die de Limburgse treinreiziger donderdag parten speelden. Het begon in de ochtend met een seinstoring tussen Roermond en Weert. Reizigers pakten daarop massaal de trein via Venlo, maar door de drukte liep het ook vast op de Maaslijn.

Kapotte trein
Dat probleem leek rond de middag verholpen, maar de intercitylijn tussen Roermond en Weert werd 's middags opnieuw getroffen door een seinstoring. In de avond veroorzaakte een kapotte trein tot slot nog problemen tussen Venlo en Venray.

Lees ook: Wederom problemen op Limburgs spoor

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen