Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtvrachtrecord op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 16:59

Maastricht Aachen Airport heeft in juni de meeste vracht van dit jaar vervoerd. In totaal verwerkte de luchthaven in juni 13.219 ton aan goederen.

Het record is deels te danken aan de coronacrisis.

Geen vracht met passagiers
Een groot deel van de vracht gaat normaal gesproken mee in het ruim van passagierstoestellen, maar die vlogen afgelopen voorjaar amper. Het overgrote deel van de passagiersvluchten werd vanwege de crisis gecanceld. Vrachtvliegtuigen zijn in het gat gesprongen dat is ontstaan en dat ziet MAA terug in de cijfers.

Qatar Airways
Maar ook Qatar Airways heeft bijgedragen aan het nieuwe record. De luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten heeft Maastricht gekozen als nieuwe bestemming voor hun vrachtvervoer. Qatar Airways vliegt sinds juni 15 keer per week op Maastricht en levert daarmee een grote bijdrage aan het totale vrachtvervoer van het vliegveld.

Verwachtingen
Voor juli verwacht het vliegveld een nieuwe topmaand. Of het record gebroken gaat worden zal erom hangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen