Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtvrachtrecord op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 16:59

Maastricht Aachen Airport heeft in juni de meeste vracht van dit jaar vervoerd. In totaal verwerkte de luchthaven in juni 13.219 ton aan goederen.

Het record is deels te danken aan de coronacrisis.

Geen vracht met passagiers
Een groot deel van de vracht gaat normaal gesproken mee in het ruim van passagierstoestellen, maar die vlogen afgelopen voorjaar amper. Het overgrote deel van de passagiersvluchten werd vanwege de crisis gecanceld. Vrachtvliegtuigen zijn in het gat gesprongen dat is ontstaan en dat ziet MAA terug in de cijfers.

Qatar Airways
Maar ook Qatar Airways heeft bijgedragen aan het nieuwe record. De luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten heeft Maastricht gekozen als nieuwe bestemming voor hun vrachtvervoer. Qatar Airways vliegt sinds juni 15 keer per week op Maastricht en levert daarmee een grote bijdrage aan het totale vrachtvervoer van het vliegveld.

Verwachtingen
Voor juli verwacht het vliegveld een nieuwe topmaand. Of het record gebroken gaat worden zal erom hangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen