Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtvervuiling in Limburg gedaald in 2015

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 16:30

In heel Limburg is de lucht naar verwachting in 2015 minder vervuild ten opzichte van 2013. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Op verzoek van dataplatform LocalFocus heef het RIVM de cijfers voor 2013 en de prognoses voor 2015 per gemeente vrijgegeven.

Stikstofdioxide
De hoeveelheid stikstofdioxide - welke vooral wordt veroorzaakt door verkeer en industrie - daalt het sterkst in Zuid-Limburg. Verder neemt de verontreiniging in de rest van Limburg ook af, maar minder sterk als in Zuid-Limburg.

Verontreiniging
In Venlo was de verontreiniging in 2013 met stikstofdioxide het hoogst, al verwacht het RIVM dat de lucht ook daar dit jaar ietsje schoner wordt. De gemeente Gulpen-Wittem had de laagste concentratie stikstofdioxide in dat jaar.

De hoogste concentratie fijnstof per vierkante meter had de gemeente Nederweert in 2013.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Kans op boete uit Brussel vanwege vuile lucht'
'Verkeer belangrijke oorzaak luchtvervuiling Maastricht'
Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling
Bruine rookpluim door opstarten Chemelot-fabriek
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen