Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtvervuiling in Limburg gedaald in 2015

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 16:30

In heel Limburg is de lucht naar verwachting in 2015 minder vervuild ten opzichte van 2013. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Op verzoek van dataplatform LocalFocus heef het RIVM de cijfers voor 2013 en de prognoses voor 2015 per gemeente vrijgegeven.

Stikstofdioxide
De hoeveelheid stikstofdioxide - welke vooral wordt veroorzaakt door verkeer en industrie - daalt het sterkst in Zuid-Limburg. Verder neemt de verontreiniging in de rest van Limburg ook af, maar minder sterk als in Zuid-Limburg.

Verontreiniging
In Venlo was de verontreiniging in 2013 met stikstofdioxide het hoogst, al verwacht het RIVM dat de lucht ook daar dit jaar ietsje schoner wordt. De gemeente Gulpen-Wittem had de laagste concentratie stikstofdioxide in dat jaar.

De hoogste concentratie fijnstof per vierkante meter had de gemeente Nederweert in 2013.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Kans op boete uit Brussel vanwege vuile lucht'
'Verkeer belangrijke oorzaak luchtvervuiling Maastricht'
Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling
Bruine rookpluim door opstarten Chemelot-fabriek
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen