Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtvervuiling in Limburg gedaald in 2015

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 16:30

In heel Limburg is de lucht naar verwachting in 2015 minder vervuild ten opzichte van 2013. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Op verzoek van dataplatform LocalFocus heef het RIVM de cijfers voor 2013 en de prognoses voor 2015 per gemeente vrijgegeven.

Stikstofdioxide
De hoeveelheid stikstofdioxide - welke vooral wordt veroorzaakt door verkeer en industrie - daalt het sterkst in Zuid-Limburg. Verder neemt de verontreiniging in de rest van Limburg ook af, maar minder sterk als in Zuid-Limburg.

Verontreiniging
In Venlo was de verontreiniging in 2013 met stikstofdioxide het hoogst, al verwacht het RIVM dat de lucht ook daar dit jaar ietsje schoner wordt. De gemeente Gulpen-Wittem had de laagste concentratie stikstofdioxide in dat jaar.

De hoogste concentratie fijnstof per vierkante meter had de gemeente Nederweert in 2013.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Kans op boete uit Brussel vanwege vuile lucht'
'Verkeer belangrijke oorzaak luchtvervuiling Maastricht'
Venlo doet het minst tegen luchtvervuiling
Bruine rookpluim door opstarten Chemelot-fabriek
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen