Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtverkeersleiding MAA vanaf 2021 naar Schiphol

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 12:35

De luchtverkeersleiding van Maastricht Aachen Airport wordt vanaf 2021 niet meer vanuit Beek geregeld.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hevelt de afdeling over naar Schiphol-Oost, waardoor er op MAA geen fysieke luchtverkeersleiding meer aanwezig is.

Remote tower
Vanuit Schiphol zal gebruik gemaakt gaan worden van de zogenoemde remote tower technologie. Met camera's kan een torenverkeersleider op een andere locatie het vliegveld en het nabije luchtruim in de gaten houden.

Zweden
Het systeem is niet nieuw in Europa, laat LVNL weten. Onder meer in Zweden wordt er al gebruik van gemaakt. Ook andere landen zouden kijken naar de mogelijkheid om luchtverkeersleiding van kleinere vliegvelden weg te trekken en op andere plekken te centreren.

Behalve MAA zal ook op vliegveld Groningen Eelde de luchtverkeersleiding worden overgeheveld naar Schiphol.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen