Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtverkeersleiders sluiten Belgisch luchtruim

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 15:15

Vanwege een nationale staking in België willen de luchtverkeersleiders het Belgische luchtruim vanaf zondagavond 22.00 uur een etmaal sluiten.

Dat betekent dat er in België geen enkel vliegtuig kan opstijgen of landen.

Gevolgen voor Beek
Voor Maastricht-Aachen Airport betekent de staking dat vliegtuigen met iets andere routes van en naar de luchthaven in Beek moeten vliegen, omdat de piloten niet door Belgische luchtverkeersleiders begeleid kunnen worden. Ook komt luchtvaartmaatschappij JetAirFly zondagmiddag met twee vliegtuigen naar Maastricht, om maandag hun geplande vluchten te maken. Normaalgesproken vliegen die toestellen vanaf Brussel.

Vrachtverkeer
De Belgische vakbond ACV-Transcom kondigde de actie bij luchtverkeersleider Belgocontrol vrijdagmiddag aan. Eerder op de dag hadden vakbonden ook vrachtwagenchauffeurs al opgeroepen maandag het werk neer te leggen. Zij zouden echter geen wegen of bedrijventerreinen moeten blokkeren.

Bezuinigingen
De nationale staking is gericht tegen de bezuinigingsplannen van de centrumrechtse regering-Michel. De afgelopen drie maandagen waren er al regionale stakingsacties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drukte op Maastricht Airport door Belgische staking
Vliegoverlast Eijsden-Margraten afhankelijk van wind
Rustige nacht Eijsden-Margraten door cyberaanval
Noodlanding op vliegveld Luik, overlast voor Eijsden
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen