Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtverkeersleiders sluiten Belgisch luchtruim

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 15:15

Vanwege een nationale staking in België willen de luchtverkeersleiders het Belgische luchtruim vanaf zondagavond 22.00 uur een etmaal sluiten.

Dat betekent dat er in België geen enkel vliegtuig kan opstijgen of landen.

Gevolgen voor Beek
Voor Maastricht-Aachen Airport betekent de staking dat vliegtuigen met iets andere routes van en naar de luchthaven in Beek moeten vliegen, omdat de piloten niet door Belgische luchtverkeersleiders begeleid kunnen worden. Ook komt luchtvaartmaatschappij JetAirFly zondagmiddag met twee vliegtuigen naar Maastricht, om maandag hun geplande vluchten te maken. Normaalgesproken vliegen die toestellen vanaf Brussel.

Vrachtverkeer
De Belgische vakbond ACV-Transcom kondigde de actie bij luchtverkeersleider Belgocontrol vrijdagmiddag aan. Eerder op de dag hadden vakbonden ook vrachtwagenchauffeurs al opgeroepen maandag het werk neer te leggen. Zij zouden echter geen wegen of bedrijventerreinen moeten blokkeren.

Bezuinigingen
De nationale staking is gericht tegen de bezuinigingsplannen van de centrumrechtse regering-Michel. De afgelopen drie maandagen waren er al regionale stakingsacties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drukte op Maastricht Airport door Belgische staking
Vliegoverlast Eijsden-Margraten afhankelijk van wind
Rustige nacht Eijsden-Margraten door cyberaanval
Noodlanding op vliegveld Luik, overlast voor Eijsden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen