Edit - image00028

Monument neergestorte straaljager krijgt eindelijk een plek

Veertig jaar na de crash van een NF-5 straaljager op een Venlose woonwijk, komt er eindelijk een plekje voor het kunstwerk dat de Koninklijke Luchtmacht aan de familie Verberkt schonk.

Boeing 747 vliegtuig
Opnieuw mini-vrachtvlucht van Maastricht naar Luik

Nadat er eind vorig jaar tot in de Tweede Kamer ophef ontstond over vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport en Bierset bij Luik, heeft donderdagavond opnieuw een Boeing 747 de kleine 40 kilometer tussen de twee vliegvelden gevlogen.

NH90 helikopter
In zee gecrashte NH90-helikopter wordt geborgen

De NH90-helikopter die op 19 juli in het Caribisch gebied bij Aruba crashte, waarbij de pilote uit Well samen met de tactisch coördinator om het leven kwamen, wordt geborgen.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Riemst eist inspraak in ontwikkeling vliegveld Beek

De gemeente Riemst wil graag inspraak bij de toekomstige ontwikkeling van Maastricht Aachen Airport. De aanvlieg- en landingsroutes doorkruisen namelijk het luchtruim van de Belgische gemeente.

NH90 Helikopter Christine Martens
Lichamen omgekomen bemanning marinehelikopter terug

Een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met aan boord de stoffelijke overschotten van Christine Martens uit Well en Erwin Warnies landt rond 13.00 uur op Vliegbasis Eindhoven. De bemanningsleden van een marinehelikopter kwamen bij Aruba om.

Qatar Airways vrachtvliegtuig Airbus A330F
Luchtvrachtrecord op Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport heeft in juni de meeste vracht van dit jaar vervoerd. In totaal verwerkte de luchthaven in juni 13.219 ton aan goederen.

NH90 Helikopter Christine Martens
Lichamen helikoptercrash zaterdag naar Nederland

De lichamen van de beide bemanningsleden die zondag bij Aruba omkwamen toen hun marinehelikopter in zee stortte, komen zaterdag aan op Vliegbasis Eindhoven.

Ryanair Maastricht Aachen Airport
Fors meer passagiers MAA in eerste kwartaal

Het aantal passagiers dat de eerste drie maanden van dit jaar gebruikmaakte van Maastricht Aachen Airport, lag bijna twee keer zo hoog als begin 2019.

Luchtballon (11 jun 2020)
Video: Ballonvaarders willen weer de lucht in

Het gros van de ballonvaarders is dit jaar nog niet in de lucht geweest, terwijl ze dat het liefste willen. Maar er is nog geen versoepeling in zicht.

F-16 België straaljager kleine brogel
Belgische F-16 gaat supersonisch: dàt is die knal

Limburgers die maandagmiddag tussen 16:30 uur en 18:00 uur een luide knal horen, hoeven zich geen zorgen te maken over een explosie of andere calamiteit in de omgeving.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten