Schade dakpannen Beek 28 jul 2021

Opnieuw schade aan daken door landende vliegtuigen MAA

Ondanks verschillende pogingen van Maastricht Aachen Airport (MAA) om de overlast te verkleinen, blijven landende vliegtuigen schade veroorzaken aan daken rond de luchthaven.

iStock-1000406878
Binnen vijf jaar elektrisch vliegen op Maastricht Airport

Als alles volgens plan verloopt gaan binnen vijf jaar de eerste passagiers met een elektrisch vliegtuig de lucht in vanaf Maastricht Aachen Airport.

Boeing 747 van Longtail Aviation in Bermuda die onderdelen verloor boven Meerssen staat aan de grond in Luik (22 feb 2021)
Minister: 'Niks te doen aan minivluchten Maastricht-Luik'

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur (VVD) blijft bij haar eerdere standpunt dat korte vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport (MAA) en vliegveld Bierset bij Luik vanuit milieu-oogpunt niet wenselijk zijn, maar dat een wettelijke grondslag ontbreekt om ze te verbieden.

Corendon vliegtuig Maastricht Aachen Airport vliegveld luchthaven marshaller
Vakantieseizoen Maastricht Airport loopt vertraging op

De vluchten naar Griekenland waarmee Corendon dinsdag zou beginnen, zijn afgezegd op het moment dat bestemming Rhodos weer werd teruggezet naar code oranje.

Maastricht Aachen Airport vliegveld landingsbaan MAA
Onderhoud landingsbaan: MAA paar dagen dicht

Maastricht Aachen Airport is de komende paar dagen gesloten voor het vliegverkeer, vanwege werkzaamheden aan de start- en landingsbaan.

Kazerne Vredepeel
Heropening vliegbasis De Peel binnen enkele jaren

Het Ministerie van Defensie wil zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen een paar jaar, de nu slapende vliegbasis De Peel in Vredepeel weer operationeel maken.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Vrachtvlieger Qatar neemt MAA vast op in routenetwerk

Maastricht Aachen Airport maakt vanaf deze week officieel deel uit van het vaste routenetwerk van vrachtvlieger Qatar Airways.

Zadar vliegveld
Ryanair vanaf Maastricht naar Zadar: dit jaar 5 verbindingen

Ryanair vliegt komende zomer vanaf Maastricht naar de Kroatische kuststad Zadar.

Vliegtuig mist landing
Nieuw onderzoek rondvliegende dakpannen MAA

Maastricht Aachen Airport gaat opnieuw onderzoeken of er iets gedaan kan worden aan schade die daken soms oplopen door landende vliegtuigen.

Embraer 190 KLM
Mist op Schiphol: extra vluchten MAA

Drie KLM-toestellen zijn vanwege mist in een groot deel van Nederland uitgeweken naar Maastricht Aachen Airport.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten