Overslaan en naar de inhoud gaan

'Luchtstroom liet ballon over de Maas varen'

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 9:43

De luchtballon die donderdag vlak boven de Maas, in de buurt van Thorn, voer, had te maken met plotseling wegvallende wind.

Dat zegt Ton Kurvers van de European Balloon Company uit Hoensbroek vrijdagochtend in de L1 Nieuwsshow. "In de Maasvallei heb je te maken met een bepaalde luchtstroom en ineens was er weinig wind."

Gas
Kurvers legt uit dat de rieten mand van zijn heteluchtballon vervolgens als een soort bootje over het water voer, totdat er weer voldoende gas in de ballon zat om op te kunnen stijgen. "De ballonvaarders hebben niet eens natte voeten gehad."

Ruud Koumans, lid van de duikvereniging, was aan het vissen en legde de heteluchtballon van Kurvers vast op beeld.

Lees ook: Ballonvaarders ontsnappen op het nippertje aan natte voeten

Meer problemen
Donderdagavond hadden meer luchtballonen problemen met de wind. Zo landde in Den Bosch een ballonvaarder midden op een druk kruispunt bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, meldt Omroep Brabant. In Eindhoven landde een ballon in het Genderpark.

In de Utrechtse wijk Terwijde moest een heteluchtballon eveneens een noodlanding maken.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen