Overslaan en naar de inhoud gaan

'Luchtstroom liet ballon over de Maas varen'

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 9:43

De luchtballon die donderdag vlak boven de Maas, in de buurt van Thorn, voer, had te maken met plotseling wegvallende wind.

Dat zegt Ton Kurvers van de European Balloon Company uit Hoensbroek vrijdagochtend in de L1 Nieuwsshow. "In de Maasvallei heb je te maken met een bepaalde luchtstroom en ineens was er weinig wind."

Gas
Kurvers legt uit dat de rieten mand van zijn heteluchtballon vervolgens als een soort bootje over het water voer, totdat er weer voldoende gas in de ballon zat om op te kunnen stijgen. "De ballonvaarders hebben niet eens natte voeten gehad."

Ruud Koumans, lid van de duikvereniging, was aan het vissen en legde de heteluchtballon van Kurvers vast op beeld.

Lees ook: Ballonvaarders ontsnappen op het nippertje aan natte voeten

Meer problemen
Donderdagavond hadden meer luchtballonen problemen met de wind. Zo landde in Den Bosch een ballonvaarder midden op een druk kruispunt bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis, meldt Omroep Brabant. In Eindhoven landde een ballon in het Genderpark.

In de Utrechtse wijk Terwijde moest een heteluchtballon eveneens een noodlanding maken.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen