Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtkwaliteit Nederweert uiterlijk 2023 binnen de normen

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 7:49

De luchtkwaliteit in Nederweert zal naar verwachting in 2023 binnen de Europese normen gaan vallen.

Dat blijkt uit nieuwe prognoses van het ministerie van Infrastructuur, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven maandag aan de Tweede Kamer.

55.000 euro onderzoek
Door de vele intensieve veehouderijen heeft de gemeente Nederweert veel overschrijdingen van de Europese fijnstofnorm. De provincie heeft hiervoor in 2017 een 55.000 euro kostend onderzoek ingesteld om de oorzaak te achterhalen. Daaruit is gebleken dat met name de kippenbedrijven voor vervuilde lucht zorgen.

Europese normen
De staatssecretaris laat maandag weten dat zij 10 miljoen euro extra uit wil trekken om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren. Haar focus ligt daarbij op het verbeteren van de lucht in binnensteden en dat deze voldoen aan de Europese normen.

Nederweert moet zo snel mogelijk aan deze waarden voldoen, maar uiterlijk in 2023.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen