Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtkwaliteit Nederweert uiterlijk 2023 binnen de normen

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 7:49

De luchtkwaliteit in Nederweert zal naar verwachting in 2023 binnen de Europese normen gaan vallen.

Dat blijkt uit nieuwe prognoses van het ministerie van Infrastructuur, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven maandag aan de Tweede Kamer.

55.000 euro onderzoek
Door de vele intensieve veehouderijen heeft de gemeente Nederweert veel overschrijdingen van de Europese fijnstofnorm. De provincie heeft hiervoor in 2017 een 55.000 euro kostend onderzoek ingesteld om de oorzaak te achterhalen. Daaruit is gebleken dat met name de kippenbedrijven voor vervuilde lucht zorgen.

Europese normen
De staatssecretaris laat maandag weten dat zij 10 miljoen euro extra uit wil trekken om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren. Haar focus ligt daarbij op het verbeteren van de lucht in binnensteden en dat deze voldoen aan de Europese normen.

Nederweert moet zo snel mogelijk aan deze waarden voldoen, maar uiterlijk in 2023.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen