Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Luchthaven weer open na wegslepen gestrand vliegtuig

Geplaatst opmaandag 13 november 2017 - 12:00

Maastricht Aachen Airport is weer open voor het vliegverkeer. De luchthaven was sinds zaterdagavond dicht doordat een vrachtvliegtuig naast de startbaan was beland tijdens het opstijgen.

Zondag moesten enkele vrachtvliegtuigen vanwege het incident uitwijken naar andere luchthavens. De geplande passagiersvluchten kunnen maandag gewoon doorgaan.

Motorproblemen
Een Boeing 747-400 ERG van ACT Airlines kwam zaterdagavond rond 23:00 uur in de problemen bij de start van de vlucht richting Jeddah in Saudi Arabië. De bemanning constateerde motorproblemen en brak daarom de start af. Het vrachtvliegtuig kwam in het gras naast de baan tot stilstand.

Lees ook: Vliegtuig Beek naast de baan na motorproblemen

De twee bemanningsleden konden het vliegtuig, dat voornamelijk beladen was met groenten en medicijnen, ongedeerd verlaten.

Op asfalt gezet
De Boeing 747 kon zondagavond pas weer op het asfalt getrokken worden, omdat eerst de lading en brandstof uit het vliegtuig verwijderd moesten worden. Het vliegverkeer lag daardoor ruim anderhalve dag stil. Er wordt onderzocht of het toestel door het incident beschadigd is. Pas als alles is goedgekeurd, mag het vliegtuig weer de lucht in.

Lees ook: Gestrand vrachtvliegtuig staat weer op startbaan

Foto: Etienne Zegers
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen