Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Luchthaven weer open na wegslepen gestrand vliegtuig

Geplaatst opmaandag 13 november 2017 - 12:00

Maastricht Aachen Airport is weer open voor het vliegverkeer. De luchthaven was sinds zaterdagavond dicht doordat een vrachtvliegtuig naast de startbaan was beland tijdens het opstijgen.

Zondag moesten enkele vrachtvliegtuigen vanwege het incident uitwijken naar andere luchthavens. De geplande passagiersvluchten kunnen maandag gewoon doorgaan.

Motorproblemen
Een Boeing 747-400 ERG van ACT Airlines kwam zaterdagavond rond 23:00 uur in de problemen bij de start van de vlucht richting Jeddah in Saudi Arabië. De bemanning constateerde motorproblemen en brak daarom de start af. Het vrachtvliegtuig kwam in het gras naast de baan tot stilstand.

Lees ook: Vliegtuig Beek naast de baan na motorproblemen

De twee bemanningsleden konden het vliegtuig, dat voornamelijk beladen was met groenten en medicijnen, ongedeerd verlaten.

Op asfalt gezet
De Boeing 747 kon zondagavond pas weer op het asfalt getrokken worden, omdat eerst de lading en brandstof uit het vliegtuig verwijderd moesten worden. Het vliegverkeer lag daardoor ruim anderhalve dag stil. Er wordt onderzocht of het toestel door het incident beschadigd is. Pas als alles is goedgekeurd, mag het vliegtuig weer de lucht in.

Lees ook: Gestrand vrachtvliegtuig staat weer op startbaan

Foto: Etienne Zegers
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen