Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtballon maakt noodlanding na gaslek: een gewonde

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 13:58

Een luchtballon heeft zaterdagavond door een gaslek een noodlanding moeten maken in een akker in Klimmen.

Daarbij brak een van de passagiers haar arm.

Gaslucht
De ballon was even daarvoor in Kerkrade opgestegen met vier passagiers en de piloot aan boord. "We waren op weg naar Valkenburg, toen boven Ransdaal een van de passagiers opeens opmerkte dat er een gaslek was", laat Peter van Heugten, een van de passagiers, weten. "Hij rook gas, waarop de piloot direct aangaf dat we moesten landen."

Flinke smak
De piloot stuurde de ballon naar een akker in Klimmen en wist het gevaarte veilig aan de grond te krijgen. "We vlogen door boomtoppen en kwamen toch nog wel met een flinke smak op de grond neer", herinnert Van Heugten zich.

Lees ook: Video: Luchtballon maakt noodlanding in Landgraaf

Uitstekend gehandeld
Door de klap liep Van Heugten wat lichte wonden op aan neus en knie. Zijn vrouw hield er een gebroken arm aan over en een andere passagier een verstuikte enkel. "De piloot heeft uitstekend gehandeld", legt Van Heugten uit. "Met een lekkende slang boven een gasbrander wil je natuurlijk niet doorvliegen." De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen