Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtalarm voorlopig nog overal te horen

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 10:47

Het luchtalarm dat iedere eerste maandag van de maand te horen is, blijft voorlopig.

Het kabinet wilde van de sirenes af, maar komt tegemoet aan de bezwaren van de Tweede Kamer.

Twijfels
Het luchtalarm zou na volgend jaar verdwijnen en plaatsmaken voor het digitale waarschuwingssysteem NL-Alert. Dat was al een jaar later dan gepland, maar de Kamer hield zijn twijfels. Kamerleden vragen zich af of NL-Alert bij een ramp al wel iedereen weet te bereiken.

Vertrouwen
Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt "het draagvlak en vertrouwen essentieel", schrijft hij aan de Kamer. Hij gaat volgend najaar kijken of het luchtalarm in 2022 alsnog kan verdwijnen.

Vervangen
Na volgend jaar kunnen de sirenes nog vier jaar mee, aldus de minister. Daarna moet het systeem worden vervangen, en dat kost minstens 56 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen