Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 13:40

Bewoners in de wijk Merum moeten ramen en deuren gesloten houden. Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Ook ging er rond 13:00 uur een luchtalarm af in Roermond.

De melding volgt op een ongeval met een vrachtwagen die zoutzuur lekt. Daarbij komt veel rook vrij. De hulpdiensten waarschuwen mensen uit die rook te blijven.

Uit auto's gehaald
De inzittenden van auto's die in de buurt van de lekkende vrachtwagen staan, worden groepsgewijs uit hun auto's gehaald en naar het ambulancepersoneel gebracht. Ook andere mensen in de omgeving worden zo veel mogelijk op afstand gehouden.

Traumahelikopter
De hulpdiensten zijn inmiddels massaal uitgerukt. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Het incident is opgeschaald naar GRIP 3, wat betekent dat er sprake is van een gemeentelijke ramp. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het om zoutzuur gaat.

Geen treinen
De A73 is als gevolg van het ongeluk in beide richtingen afgesloten. Ook rijden er geen treinen meer tussen Roermond en Sittard.

L1 radio bericht ieder kwartier over de laatste stand van zaken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen
Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht
LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
'Onderzoek naar ongelukken op A73'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen