Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 13:40

Bewoners in de wijk Merum moeten ramen en deuren gesloten houden. Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Ook ging er rond 13:00 uur een luchtalarm af in Roermond.

De melding volgt op een ongeval met een vrachtwagen die zoutzuur lekt. Daarbij komt veel rook vrij. De hulpdiensten waarschuwen mensen uit die rook te blijven.

Uit auto's gehaald
De inzittenden van auto's die in de buurt van de lekkende vrachtwagen staan, worden groepsgewijs uit hun auto's gehaald en naar het ambulancepersoneel gebracht. Ook andere mensen in de omgeving worden zo veel mogelijk op afstand gehouden.

Traumahelikopter
De hulpdiensten zijn inmiddels massaal uitgerukt. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Het incident is opgeschaald naar GRIP 3, wat betekent dat er sprake is van een gemeentelijke ramp. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het om zoutzuur gaat.

Geen treinen
De A73 is als gevolg van het ongeluk in beide richtingen afgesloten. Ook rijden er geen treinen meer tussen Roermond en Sittard.

L1 radio bericht ieder kwartier over de laatste stand van zaken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen
Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht
LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
'Onderzoek naar ongelukken op A73'
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen