Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucas & Steve: 'Zouden graag samenwerken met Justin Bieber'

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 16:00

Draaien op mainstage Tomorrowland, nominaties voor zowel een MTV-award als een Edison en een dubbele platinaplaat: de Maastrichtse dj's Lucas & Steve persten alles uit het jaar 2017.

Hoewel menig artiest aan het einde van een carrière blij zou zijn met een vergelijkbare erelijst, wil het talentvolle tweetal veel meer. "We hebben nog vier, vijf jaar nodig."

Moeilijk te bevatten
Lucas de Wert (27) vindt het nog steeds moeilijk te bevatten wat er dit jaar is gebeurd. "Want de jaren hiervoor hebben we minstens zo hard gewerkt, dus je kunt aan het begin van een jaar niet vermoeden dat dit het resultaat zou zijn", vertelt hij.

Gouden randje
Kiezen tussen al die hoogtepunten kunnen de heren niet. Dat is ook moeilijk, want praktisch alles veranderde in goud. De MTV-award ging weliswaar naar Lil' Kleine, maar het verschil in stemmen was niet groot. "En het winnen van een Edison is nog iets meer een compliment, omdat je wordt beoordeeld door mensen die er misschien nog wel meer verstand van hebben dan jijzelf", zegt Lucas.

Jarenplan
Ondertussen staat de blik op de toekomst. "We willen dit merk helemaal uitbouwen. Dat mensen naar onze show komen en zeggen: 'Jezus, wat heb ik vanavond gezien, joh.' Dat kost veel werk en tijd, zoiets heeft nog zeker vier, vijf jaar nodig. En ondertussen gaan we lekker muziek maken", legt Steven Jansen (25) uit.

Azië tot Amerika
Bij dat uitbouwen horen trips naar plekken over de hele wereld. De Maastrichtse mannen vliegen van Azië tot Amerika voor shows. "We hebben alleen nog nooit in Afrika gedraaid, maar dat staat wel op ons lijstje", zegt Steven met een glimlach. "We willen uiteindelijk net zo groot worden als bijvoorbeeld een Calvin Harris of Avicii."

Wensenlijstje
Die laatste staat ook op het wensenlijstje van het duo. "Als we vrij mogen kiezen, dan zouden we wel met hem willen samenwerken", vertelt Lucas. "Justin Bieber en Major Lazer staan ook op dat lijstje. En een Nederlandse samenwerking met bijvoorbeeld een Boef of een Lil' Kleine zou ik ook gaaf vinden. We sluiten niets uit."

Foto: Instagram / Lucas & Steve

Draaien in de kroeg
Hoe anders was dat vroeger, zo'n zeven jaar geleden, toen de jongens nog blij waren dat ze überhaupt ergens konden draaien. "We waren twee solo dj's, maar draaiden toch regelmatig samen in plaatselijke cafés. Toen dj Tuur, de huis-dj van café Van Bommel in Maastricht, een keer niet kon draaien, heeft hij ons voorgesteld als alternatief. Daar is het eigenlijk begonnen", herinnert Lucas zich.

Vaste prik
Het duurde vervolgens niet lang voordat de mannen werden opgepikt. Lucas & Steve in de Van Bommel werd vaste prik en in de studio werd er gebouwd aan eigen materiaal. Platenlabel Spinnin' pikte het tweetal op en plots vonden de Maastrichtenaren zichzelf terug op de grotere podia van Europa. Na twee kneiters van zomerhits (Summer on You en Up Till Dawn) zijn de twee definitief een begrip in de muziek.

YouTube: Spinnin' Records

Nog geen album
Nu lijkt er geen weg meer terug voor de twintigers. "Iedereen verwacht nu een nieuwe 'Up Till Dawn' of 'Summer on You' van ons", zegt Lucas. "De lat komt steeds hoger te liggen. Soms denken we: 'Dit is een goede plaat!' En dan zegt ons team: 'Wel aardig, maar geen hit.' Dat vinden we wel fijn." Steven knikt. "Wij zijn nog niet groot genoeg voor een album, zoals Avicii dat wel is. Alles dat hij maakt, is top. Ik wil niet dat wij vijf aardige platen uitbrengen op een album, terwijl we ook één vette hit kunnen scoren."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen