Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucas & Steve treden na lange tijd weer op: 'Gevoel gemist'

Geplaatst opzondag 7 maart 2021 - 8:42

Het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve heeft zaterdagavond sinds lange tijd weer eens op het podium gestaan. De deejays traden op tijdens het eerste testevent in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Op Instagram schrijft het duo dat ze dit gevoel hebben gemist. 'Eerste keer terug op het podium met zo'n groot publiek. Hopelijk kunnen we dit soort shows in de toekomst vaker doen', zo valt er te lezen.

Bubbels
Het dancefeest in Amsterdam was een van de proefconcerten van Fieldlab Evenementen. Met deze testevenementen willen organisatoren kijken hoe festivals en concerten in coronatijd veilig kunnen worden gehouden. In totaal waren 1300 bezoekers aanwezig in de concertzaal. Tijdens het feest waren de bezoekers onderverdeeld in zes 'bubbels', vijf van 250 man en een groep van 50. Iedere groep moest zich aan eigen regels houden, zo mocht de ene groep zonder mondkapje vrij bewegen en moesten andere feestgangers juist op een stip stil staan met mondkapje op.

Blije gezichten in de Ziggo Dome na een jaar zonder evenementen:

Video: NOS

Resultaten
De hoofdonderzoeker van Fieldlab Evenementen is het meest nieuwsgierig naar de data van het dancefeest. "Dit is het event waar we op zaten te wachten. Dit heeft naar mijn verwachting de meeste contact- en bewegingsmomenten. Het is heel belangrijk hoe deze data gaan uitpakken", vertelt Andreas Voss aan het ANP. Volgens de onderzoeker werden niet alle regels even goed nageleefd, maar dat verrast Voss niet. Zo was te zien dat sommige bezoekers niet op de stip bleven staan en dichter naar het midden kwamen, waar ook de dj-booth staat. "Dat is geen verrassing, mensen gaan altijd liever bij elkaar staan. Dat zien we nu ook weer."

Lees ook: Lucas & Steve treden op tijdens testevent in Ziggo Dome

Historisch moment
De organisatoren MOJO en ID&T van het eerste Back To Live-evenement zijn hoopvol gestemd na het dancefeest. "Dit is een historisch moment", zegt Rosanne Janmaat, COO van het entertainmentbedrijf ID&T. "Hopelijk is dit de sleutel naar weer open kunnen gaan."

Ook MOJO is vooralsnog optimistisch. "We kunnen nu laten zien dat wij evenementen op een hele veilige manier kunnen organiseren", legt CEO van MOJO Ruben Brouwer uit. "Van deze proefevenementen leren we heel veel, maar het is nog belangrijker dat we meteen doorgaan." Hij verwijst naar het Nationale Evenementenplan, dat zaterdag door de evenementenbranche is gelanceerd.

Phil Bee
Zondagavond staat weer een proefconcert op het programma. Dan treedt André Hazes op in de Ziggo Dome. Dat concert heeft ook een Limburgs tintje. Blues- en soulzanger Phil Bee uit Margraten staat in het voorprogramma.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen