Luc Winants (19 jul 2020)

Burgemeester Venray zegt sorry na ophef motie van afkeuring

Burgemeester Luc Winants van Venray heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden aan de gemeenteraad. Die was boos omdat de burgemeester vorige week laconiek reageerde toen een motie van afkeuring tegen hem werd uitgesproken.

Aanranding, minderjarigen, minderjarige, betasting,
Aanranding kinderen: 'Samenleving ongerust om veiligheid'

De aanranding van drie minderjarigen door een tbs'er in het centrum van Venray afgelopen zaterdag heeft volgens burgemeester Luc Winants een enorme impact op de slachtoffers, omgeving en inwoners van die stad.

Bert Kersten
Bert Kersten: 'Raad van Toezicht IKL heeft liggen slapen'

Oud-gedeputeerde Bert Kersten vindt dat de Raad van Toezicht van IKL heeft liggen slapen tijdens de affaire rondom Herman Vrehen. "Nu zijn er mensen gesneuveld die part noch deel zijn aan dit verhaal." Kersten vindt dat Limburg stuurloos is door het opstappen van alle gedeputeerden en het terugtreden van gouverneur Theo Bovens.

stock geld 500 euro bankbiljetten
Cliƫnten zorginstellingen ingezet bij criminele activiteiten

In Limburg blijken criminelen via zorginstellingen misbruik te maken van kwetsbare cliƫnten en hun zorggeld.

Picknick Venray
Picknickactie voor horeca Venray succes: 500 boxen verkocht

Op een kleedje genieten van een picknickbox, samengesteld door 27 lokale ondernemers uit de gemeente Venray. Ook in de omringende kerkdorpen en de rest van Nederland steunen mensen zondag op deze manier de horecaondernemers. In Venray werden alle ruim 500 boxen verkocht.

Luc Winants
Burgemeester Venray: 'Ik sta vierkant achter de horeca'

Burgemeester Luc Winants van Venray staat vierkant achter de horeca. Hij juicht dan ook toe dat ondernemers dit weekend een actie in de vorm van een picknick gaan houden.

verkiezingen, stembus, stembureau, stembiljet (stock)
'Twijfel burgemeesters over Tweede Kamerverkiezingen'

Een aantal burgemeesters heeft grote twijfels over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Ze zijn bang dat de verkiezingsdag, 17 maart, zou kunnen fungeren als besmettingshaard van het coronavirus.

Politiecontrole Venray avondklok noodverordening (30 jan 2021)
Winants: 'Complimenten aan inwoners die ons tipten'

Burgemeester Luc Winants van Venray bedankt de inwoners van zijn gemeente die zaterdagavond de ogen en oren open hielden en de hulpdiensten tipten om de avondklokrellen te voorkomen.

Barricade winkel fietsenwinkel Langstraat Venray avondklok noodverordening (30 jan 2021)
Politie-inzet voorkomt ellende Venray: groep weggestuurd

De verwachte onrust in Venray is zaterdag uitgebleven. Wel zijn er jongeren teruggestuurd naar Rotterdam.

Noodverordening Venray avondklokrellen (30 jan 2021)
Noodverordening Venray: 'Het zekere voor het onzekere'

Burgemeester Luc Winants van Venray heeft een noodverordening afgekondigd. Dat besluit is genomen nadat hij signalen ontving van aangekondigde rellen zaterdagavond.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten