Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc Volders stopt als wethouder in Meerssen

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2020 - 13:57

Luc Volders stopt als wethouder van de gemeente Meerssen. Hij heeft dinsdag zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad.

Volders stopt om gezondheidsredenen. Hij werd in september 2019 getroffen door een hersenbloeding.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft Volders dat het voor hem waarschijnlijk de moeilijkste brief is die hij ooit heeft moeten schrijven. "lk ben dus nog altijd ziek en hoewel de revalidatie redelijk goed gaat, weet ik dat ik niet meer de persoon ben die u heeft gekozen om het werk dat een wethouder zou moeten kunnen naar tevredenheid kan doen."

De Kloomp
In vastelaovendminnend Limburg geniet Volders bekendheid als lid van De Kloomp, vaker finalist van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. In december gaf hij nog aan strijdlustig te zijn om in 2021 het LVK op naam van De Kloomp te willen zetten.

Lees ook: Luc Volders na hersenbloeding: 'In 2021 weer naar LVK'

Ontslag
Het ontslag van Volders gaat officieel in op 18 september. Hij was sinds 1998 verschillende keren wethouder in de Meerssense politiek, zowel voor Partij Groot Meerssen als voor Het Origineel.

Opvolger
De gemeenteraad is nu aan zet om te besluiten of er een opvolger voor Volders komt en zo ja wie. Tot 18 augustus heeft Remco Vertommen de portefeuille van Volders (Verkeer, Toerisme, Economie) waargenomen. De wettelijke termijn om een wethouder te mogen vervangen loopt op deze dag namelijk af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen