Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc Volders na hersenbloeding: 'In 2021 weer naar LVK'

Geplaatst opwoensdag 25 december 2019 - 17:06

In september werd hij getroffen door een hersenbloeding, op deze kerstdagen denkt Luc Volders weer aan carnavalsliedjes. "Ik ben vol strijdlust. In 2021 gaan we het LVK winnen."

Die ambitie spreekt zanger en liedjesschrijver Volders van zanggroep De Kloomp uit Meerssen uit in een interview met L1 bij revalidatiecentrum Adelante.

Meerssense dorpspolitiek
Volders denkt dat hij met zijn hersenbloeding de tol betaalt voor de druk in de Meerssense politiek. Sinds 1998 was hij verschillende keren wethouder in de hectische arena van de Meerssense dorpspolitiek, zowel van de Partij Groot Meerssen als recentelijk Het Origineel. "Mijn dokter vertelde me vijftien jaar geleden al eens dat mijn hoge bloeddruk te maken had met de Meerssense politiek. Maar het tekent ook het leven dat ik heb gehad. Altijd hoge bloeddruk, op zes borden tegelijk schaken. Als ik niet in de politiek was gegaan, had ik iets anders gedaan, en had ik het ook gekregen. Maar de politiek is nu definitief afgelopen, ik keer nooit meer terug in de gemeenteraad of het college."

Volledig verlamd
Volders was in eerste instantie volledig verlamd aan de linkerzijde van zijn lichaam. Ondertussen keren de functies langzaam terug, en werkt hij nu hard aan herstel. "Het moeilijkste vond ik de afhankelijkheid. Ik kon niet eens alleen naar het toilet, dat was het dieptepunt. Ondertussen lukt dat gelukkig weer. Maar het blijft 'sjravele'", aldus Volders, die met een loopstok langzaam weer stapjes kan maken. "In het begin was mijn gezicht ook aangedaan. Dat is gelukkig ook bijgetrokken. Voor zover mijn gezicht bij kan trekken dan."

De Kloomp
Naast de politiek is Volders ook bekend van De Kloomp, officieel een 'cultuurgenootschap', en regelmatig finalist bij het Limburgse carnavalsliedjesconcours. "Toen ik bij Adelante kwam, heb ik wel mijn hersenen laten onderzoeken. Hier bij Adelante hadden ze ook grote twijfels toen ik een paar carnavalsliedjes begon te zingen. De dokter vroeg nog aan mijn vrouw: "Doet hij dat normaal ook?". Maar de cognitieve vaardigheden bleken na onderzoek toch in orde."

Opgeschort
Humor blijkt dus nog steeds een mantel waarmee hij zijn eigen kwetsbaarheid kan relativeren. Veel steun krijgt Volders van vrienden en familie. De leden van de carnavalsclub De Kloomp staken de zanger en liedjesschrijver afgelopen week nog een hart onder de riem tijdens de kerstshow van L1 Radio. Toch zijn de optredens voorlopig opgeschort. "We hebben het besluit genomen om voorlopig niet op te treden. We hebben geen nieuwe liedjes, en we gaan er ook geen maken. Af en toe zit er wel wat in mijn hoofd, als ik de nieuwe liedjes via YouTube voorbij hoor komen. Dat is geweldig, dan begint het te kriebelen. Maar dan word ik ook echt droevig. Potverdorie, dat hadden wij ook kunnen doen, dat is toch wel heel jammer. Maar we zijn vol strijdlust om volgend jaar echt iets moois te gaan maken. Dat LVK van 2021 gaan we winnen dus. "

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen