Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc Steins dolblij met overgang naar topclub PSG

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 18:13

Handballer Luc Steins heeft een contract voor zeven maanden bij de Franse topclub Paris Saint-Germain getekend.

De handballer uit Voerendaal wordt door de Parijse handbalclub gehuurd van zijn huidige club Fenix Toulouse.

Champions League
Steins laat vanuit een hotel in Parijs aan L1 weten dat hij ontzettend blij is dat de deal uiteindelijk rond is gekomen. " Ik heb op dit moment nog niet echt het besef dat het uituiteindelijk is rond gekomen. Ik vind het fantastisch dat ik Champions League mag gaan spelen."

Eindelijk overeenstemming
De gesprekken tussen de beide clubs waren al langere tijd aan de gang. Vrijdagavond kwamen de club onderling tot overeenstemming. Zaterdagochtend is Steins met het vliegtuig naar Parijs gevlogen om ook persoonlijk met de koploper van de Franse competitie tot overeenstemming te komen.

Als vervanger voor de beste handballer ter wereld
De voormalige speler van Lions moet bij PSG de onlangs zwaar geblesseerd geraakte aanvoerder Nikola Karabatic vervangen. Voor Steins is dit een enorme uitdaging om als stand-in voor de de drievoudig wereldhandballer van het jaar te fungeren.

Contractverlenging als voorwaarde
Steins stond bij zijn huidige club Fenix Toulouse tot 2022 onder contract. Voorwaarde om aan de tijdelijke overgang mee te werken was dat Steins zijn contract heeft verlengd tot 2023. Dat is ongetwijfeld gedaan om bij een definitieve overgang naar PSG een hogere transfersom voor de international te kunnen bedingen.

Gigantische huurprijs
Ook de huurprijs voor zeven maanden handballen in Parijs is stevig. "Bedragen kan ik niet noemen maar voor handbalbegrippen, en zeker voor Nederlandse is dat een gigantisch bedrag," laat Steins weten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen