Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc Steins dolblij met overgang naar topclub PSG

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 18:13

Handballer Luc Steins heeft een contract voor zeven maanden bij de Franse topclub Paris Saint-Germain getekend.

De handballer uit Voerendaal wordt door de Parijse handbalclub gehuurd van zijn huidige club Fenix Toulouse.

Champions League
Steins laat vanuit een hotel in Parijs aan L1 weten dat hij ontzettend blij is dat de deal uiteindelijk rond is gekomen. " Ik heb op dit moment nog niet echt het besef dat het uituiteindelijk is rond gekomen. Ik vind het fantastisch dat ik Champions League mag gaan spelen."

Eindelijk overeenstemming
De gesprekken tussen de beide clubs waren al langere tijd aan de gang. Vrijdagavond kwamen de club onderling tot overeenstemming. Zaterdagochtend is Steins met het vliegtuig naar Parijs gevlogen om ook persoonlijk met de koploper van de Franse competitie tot overeenstemming te komen.

Als vervanger voor de beste handballer ter wereld
De voormalige speler van Lions moet bij PSG de onlangs zwaar geblesseerd geraakte aanvoerder Nikola Karabatic vervangen. Voor Steins is dit een enorme uitdaging om als stand-in voor de de drievoudig wereldhandballer van het jaar te fungeren.

Contractverlenging als voorwaarde
Steins stond bij zijn huidige club Fenix Toulouse tot 2022 onder contract. Voorwaarde om aan de tijdelijke overgang mee te werken was dat Steins zijn contract heeft verlengd tot 2023. Dat is ongetwijfeld gedaan om bij een definitieve overgang naar PSG een hogere transfersom voor de international te kunnen bedingen.

Gigantische huurprijs
Ook de huurprijs voor zeven maanden handballen in Parijs is stevig. "Bedragen kan ik niet noemen maar voor handbalbegrippen, en zeker voor Nederlandse is dat een gigantisch bedrag," laat Steins weten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen