Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc Steins dolblij met overgang naar topclub PSG

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 18:13

Handballer Luc Steins heeft een contract voor zeven maanden bij de Franse topclub Paris Saint-Germain getekend.

De handballer uit Voerendaal wordt door de Parijse handbalclub gehuurd van zijn huidige club Fenix Toulouse.

Champions League
Steins laat vanuit een hotel in Parijs aan L1 weten dat hij ontzettend blij is dat de deal uiteindelijk rond is gekomen. " Ik heb op dit moment nog niet echt het besef dat het uituiteindelijk is rond gekomen. Ik vind het fantastisch dat ik Champions League mag gaan spelen."

Eindelijk overeenstemming
De gesprekken tussen de beide clubs waren al langere tijd aan de gang. Vrijdagavond kwamen de club onderling tot overeenstemming. Zaterdagochtend is Steins met het vliegtuig naar Parijs gevlogen om ook persoonlijk met de koploper van de Franse competitie tot overeenstemming te komen.

Als vervanger voor de beste handballer ter wereld
De voormalige speler van Lions moet bij PSG de onlangs zwaar geblesseerd geraakte aanvoerder Nikola Karabatic vervangen. Voor Steins is dit een enorme uitdaging om als stand-in voor de de drievoudig wereldhandballer van het jaar te fungeren.

Contractverlenging als voorwaarde
Steins stond bij zijn huidige club Fenix Toulouse tot 2022 onder contract. Voorwaarde om aan de tijdelijke overgang mee te werken was dat Steins zijn contract heeft verlengd tot 2023. Dat is ongetwijfeld gedaan om bij een definitieve overgang naar PSG een hogere transfersom voor de international te kunnen bedingen.

Gigantische huurprijs
Ook de huurprijs voor zeven maanden handballen in Parijs is stevig. "Bedragen kan ik niet noemen maar voor handbalbegrippen, en zeker voor Nederlandse is dat een gigantisch bedrag," laat Steins weten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen