Overslaan en naar de inhoud gaan

Luc Nilis met ex-coach MVV naar Turkije

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 17:06

De voormalige Belgische topvoetballer Luc Nilis heeft na zijn vertrek als spitsentrainer bij VVV-Venlo een nieuwe club gevonden.

Hij wordt nu assistent-trainer bij het Turkse Ankaragücü, meldt Het Belang van Limburg. De krant schrijft dat gesprekken van Nilis met de Belgische clubs Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk op niets uitliepen, waarna hij voor het avontuur in Turkije koos.

Fuat Capa
Nilis zal daar als rechterhand fungeren van een andere oude bekende: Fuat Capa. Die was tussen 2008 en 2010 hoofdtrainer bij MVV Maastricht. In zijn eerste seizoen eindigde Capa met de Sterrendragers op de zesde plaats op de ranglijst. Halverwege het tweede seizoen stapte Capa op bij de club, omdat hij de kritiek van een deel van de MVV-fans beu was.

Turkse clubs
De Belgisch-Turkse coach werkte daarna bij een reeks andere clubs, voornamelijk in Turkije. In 2011 werd hij bij Kasimpasa en Gençlerbirligi al geassisteerd door Nilis. Nilis ging daarna aan de slag als assistent bij KSK Hasselt en als spitsentrainer bij PSV en VVV-Venlo.

Nilis, 56-voudig Belgisch international, vertrok deze zomer uit de Koel. Onlangs legde VVV-Venlo Frank Demouge als nieuwe spitsentrainer vast.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen