Overslaan en naar de inhoud gaan

LTO: 'Dierenactivisten willen de sector kapotmaken'

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 15:58

LTO Nederland spreekt schande van de actie van dierenactivisten die beelden publiceerden van vermeend dierenleed in Limburgse konijnenstallen. Volgens LTO hebben de activisten maar een doel: de sector kapotmaken.

Dat zegt Arie Kool, voorzitter van de vakgroep konijnenhouderij van LTO Nederland.

Hij reageert op de beelden van een konijnenfokker met stallen in Helden en in Panningen die Animal Rights dinsdag publiceerde. De dierenactivisten vinden dat er sprake is van dierenmishandeling, omdat de konijnen dicht op elkaar zitten en elkaar verwonden.

Lees ook: Video: Dierenleed gefilmd bij Limburgse konijnenfokkers

Anoniem
L1 heeft dinsdag gesproken met de betrokken konijnenhouder. De man wil anoniem blijven en laat in een reactie weten dat hij volgens de regels werkt en zijn dieren goed behandelt. "Elk jaar voor de Kerst worden soortgelijke beelden naar buiten gebracht omdat mensen er dan gevoeliger voor zijn. Ze brengen het in beeld zoals ze willen, maar de realiteit is anders", zegt de konijnenfokker.

Aangifte
"Het zijn bovendien oude beelden", zegt de man. "De beelden zijn in december vorig jaar gefilmd. Ik heb aangifte gedaan van inbraak. We hebben al jaren met dit soort mensen te maken."

Recht in eigen hand
Ook belangenorganisatie LTO Nederland is van mening dat de activisten maar één doel hebben: een einde maken aan de veehouderij in Nederland. "Ze nemen het recht in eigen hand en manipuleren videobeelden. Soms worden zelfs beelden gebruikt uit buitenlandse stallen", zegt de woordvoerder van LTO. "En gestorven dieren worden gewoon doelbewust tussen de levende dieren gelegd. En daarmee maak je de hele sector zwart en dat is uiterst schadelijk", aldus Arie Kool.

Aan welke regels konijnenhouders zich wettelijk moeten houden, lees je hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen