Overslaan en naar de inhoud gaan

LRM denkt aan investeren in Limburg

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 16:59

De Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM mag voortaan ook investeren in de Euregio, dus ook in Nederlands-Limburg.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Einstein Telescoop
De LRM denkt eraan deel te nemen aan de eventuele bouw van de Einstein Telescoop voor het meten van zwaartekracht-golven. Zuid-Limburg is daar kandidaat voor. Behalve met Nederlands-Limburg wil de LRM ook meer samenwerken met en investeren in Noordrijn-Westfalen, Noord-Brabant en Wallonië.

Economische impuls
De LRM is in 1995 opgericht om de economie in Belgisch-Limburg er weer bovenop te helpen na de sluiting van de mijnen eind jaren '80 en begin jaren '90 van de vorige eeuw. Tussen 2014 en 2017 investeerde de LRM voor bijna 300 miljoen euro in een kleine 300 projecten. Daarbij gaat het om ondernemingen, vernieuwende vastgoed- en klimaatprojecten en de herontwikkeling van de voormalige mijnterreinen, zo meldt Het Belang van Limburg.

Zelfstandigheid
Met de Vlaamse regering heeft de LRM nu een samenwerkingsovereenkomst getekend dat ze in ieder geval tot en met 2024 door mag gaan en niet opgaat in een groter Vlaams geheel. Onderdeel van de afspraken is dus dat LRM voortaan ook in de grensregio’s mag opereren, mits dat een meerwaarde voor Belgisch-Limburg oplevert.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen