Overslaan en naar de inhoud gaan

LRM denkt aan investeren in Limburg

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 16:59

De Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM mag voortaan ook investeren in de Euregio, dus ook in Nederlands-Limburg.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Einstein Telescoop
De LRM denkt eraan deel te nemen aan de eventuele bouw van de Einstein Telescoop voor het meten van zwaartekracht-golven. Zuid-Limburg is daar kandidaat voor. Behalve met Nederlands-Limburg wil de LRM ook meer samenwerken met en investeren in Noordrijn-Westfalen, Noord-Brabant en Wallonië.

Economische impuls
De LRM is in 1995 opgericht om de economie in Belgisch-Limburg er weer bovenop te helpen na de sluiting van de mijnen eind jaren '80 en begin jaren '90 van de vorige eeuw. Tussen 2014 en 2017 investeerde de LRM voor bijna 300 miljoen euro in een kleine 300 projecten. Daarbij gaat het om ondernemingen, vernieuwende vastgoed- en klimaatprojecten en de herontwikkeling van de voormalige mijnterreinen, zo meldt Het Belang van Limburg.

Zelfstandigheid
Met de Vlaamse regering heeft de LRM nu een samenwerkingsovereenkomst getekend dat ze in ieder geval tot en met 2024 door mag gaan en niet opgaat in een groter Vlaams geheel. Onderdeel van de afspraken is dus dat LRM voortaan ook in de grensregio’s mag opereren, mits dat een meerwaarde voor Belgisch-Limburg oplevert.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen