Overslaan en naar de inhoud gaan

LRM denkt aan investeren in Limburg

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 16:59

De Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM mag voortaan ook investeren in de Euregio, dus ook in Nederlands-Limburg.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Einstein Telescoop
De LRM denkt eraan deel te nemen aan de eventuele bouw van de Einstein Telescoop voor het meten van zwaartekracht-golven. Zuid-Limburg is daar kandidaat voor. Behalve met Nederlands-Limburg wil de LRM ook meer samenwerken met en investeren in Noordrijn-Westfalen, Noord-Brabant en Wallonië.

Economische impuls
De LRM is in 1995 opgericht om de economie in Belgisch-Limburg er weer bovenop te helpen na de sluiting van de mijnen eind jaren '80 en begin jaren '90 van de vorige eeuw. Tussen 2014 en 2017 investeerde de LRM voor bijna 300 miljoen euro in een kleine 300 projecten. Daarbij gaat het om ondernemingen, vernieuwende vastgoed- en klimaatprojecten en de herontwikkeling van de voormalige mijnterreinen, zo meldt Het Belang van Limburg.

Zelfstandigheid
Met de Vlaamse regering heeft de LRM nu een samenwerkingsovereenkomst getekend dat ze in ieder geval tot en met 2024 door mag gaan en niet opgaat in een groter Vlaams geheel. Onderdeel van de afspraken is dus dat LRM voortaan ook in de grensregio’s mag opereren, mits dat een meerwaarde voor Belgisch-Limburg oplevert.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen