Overslaan en naar de inhoud gaan

Lozingen pyrazool Chemelot weer binnen norm waterschap

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 22:32

De hoeveelheid pyrazool en stikstof die vanaf Chemelot in Geleen op de Maas wordt geloosd, is weer binnen de norm van het waterschap.

Dat heeft het industriecomplex vrijdagavond bekendgemaakt in een persbericht. Waterschap Roer en Overmaas bevestigt dit.

Dwangsommen
Het bedrijf Sitec dat het afvalwater op Chemelot zuivert, kreeg onlangs een lozingsnorm opgelegd van het waterschap. Wanneer het bedrijf daar overheen zou gaan, zou dat resulteren in dwangsommen tot wel 150.000 euro per dag. Die boete hoeft nu niet te worden betaald.

Rechtszaak
Er loopt nog een rechtszaak van drinkwaterbedrijven Dunea uit Zuid-Holland en het Limburgse WML tegen waterschap Roer en Overmaas. Zij willen dat de pyrazoolnorm die aan Chemelot is opgelegd, wordt verlaagd. Uitspraak in die zaak wordt op 22 oktober verwacht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechter sluit tweede bijeenkomst lozingen pyrazool niet uit
Nog altijd geen winning drinkwater uit de Maas
Dwangsom Chemelot tot anderhalf miljoen euro
Waterschap besluit maandag over boete voor Chemelot
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen