Overslaan en naar de inhoud gaan

Lozingen pyrazool Chemelot weer binnen norm waterschap

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 22:32

De hoeveelheid pyrazool en stikstof die vanaf Chemelot in Geleen op de Maas wordt geloosd, is weer binnen de norm van het waterschap.

Dat heeft het industriecomplex vrijdagavond bekendgemaakt in een persbericht. Waterschap Roer en Overmaas bevestigt dit.

Dwangsommen
Het bedrijf Sitec dat het afvalwater op Chemelot zuivert, kreeg onlangs een lozingsnorm opgelegd van het waterschap. Wanneer het bedrijf daar overheen zou gaan, zou dat resulteren in dwangsommen tot wel 150.000 euro per dag. Die boete hoeft nu niet te worden betaald.

Rechtszaak
Er loopt nog een rechtszaak van drinkwaterbedrijven Dunea uit Zuid-Holland en het Limburgse WML tegen waterschap Roer en Overmaas. Zij willen dat de pyrazoolnorm die aan Chemelot is opgelegd, wordt verlaagd. Uitspraak in die zaak wordt op 22 oktober verwacht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechter sluit tweede bijeenkomst lozingen pyrazool niet uit
Nog altijd geen winning drinkwater uit de Maas
Dwangsom Chemelot tot anderhalf miljoen euro
Waterschap besluit maandag over boete voor Chemelot
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen