Overslaan en naar de inhoud gaan

'Loverboy' Armin hangt celstraf én tbs boven het hoofd

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 16:20

Voor justitie staat het als een paal boven water dat Armin A. (25) zijn ex-vriendin op gruwelijke wijze heeft mishandeld. Er is een gevangenisstraf van vier jaar én een tbs-maatregel tegen hem geëist.

Die zware mishandeling is overigens niet het enige waarvoor justitie Armin veroordeeld wil zien. Hij wordt ook verdacht handel in hard- en softdrugs, autodiefstal en het inbreken in kluisjes.

Lees ook: Nieuw slachtoffer Armin: 'Doe je een hond nog niet aan'

Klappen gekregen
De hevig geëmotioneerde ex-vriendin deed donderdag haar verhaal in de rechtbank. Ze vertelde over fysieke en mentale mishandeling. In de relatie, die zes maanden duurde, zou ze vaak klappen hebben gekregen. Op de beruchte avond van 29 januari 2018 is ze door de verdachte naar een bos gereden, waar ze door Armin en andere mensen is getrapt, geslagen en aan de haren is getrokken. Het slachtoffer was toen achttien jaar oud.

No go-zone
Armin bevestigde donderdag dat hij met het meisje naar een bospad is gereden. Dat is volgens hem niet met voorbedachte rade zijn geweest; de geboren Iraniër wilde slechts zijn auto ergens parkeren. "Maar we hadden ruzie. Ze zei bij het uitstappen nog iets en dat was de druppel." De druppel, want de twee hadden al de hele avond ruzie en het meisje had zelfs de politie gebeld. Dat was voor Armin een 'no go-zone'. Hij gaf de tiener twee klappen in het gezicht.

Lesje leren
"Ik wilde haar alleen een lesje leren, omdat ze me ellende had bezorgd." Daar stopte het echter niet. Vrienden van Armin waren achter het koppel aan gereden. Toen de verdachte begon te slaan, begonnen zijn vrienden zich ermee te bemoeien. Deze mensen sloegen en trapten haar meerdere keren. Ze trokken zelfs haar schoenen uit, vertelt Armin. "Ze waren ook boos over alles dat er was gebeurd en dat ze de politie had gebeld."

'Mijn schuld'
Naar eigen zeggen heeft Armin zijn ex-vriendin beschermd tegen grotere ellende. "De rest wilde haar wegbrengen, naar een kelder ofzo. Zodat niemand haar gezicht zou zien. Haar gezicht was bont en blauw. Maar ik heb haar opgetild en in de auto gezet. En vervolgens naar huis gebracht." Armin wil niet zeggen wie de andere mensen zijn. "Dit is mijn verhaal. Ik hou het bij mijn aandeel. Dit is mijn schuld."

Beperkt leven
Het slachtoffer sprak Armin donderdag toe. "Ik heb een trauma voor het leven, durf niet meer naar buiten, durf niet meer te slapen. Nu ben ik negentien jaar oud en leef ik een heel beperkt leven. Van mij hoeft hij niet tien jaar lang de cel in, ik hoef geen schadevergoeding van weet ik veel wat. Het enige dat ik supergraag wil, is dat ik verder kan met mijn leven. Hij zijn leven, ik het mijne."

Zwembadkluisjes gekraakt
Armin, die eerder werd veroordeeld voor zijn rol als loverboy in de Valkenburgse zedenzaak, had volgens justitie een levendige handel in onder andere hennep, MDMA en cocaïne. Ook zou hij zeker twee auto's hebben gestolen en kluisjes in het Landgraafse zwembad In de Bende hebben opengebroken, om kostbaarheden te stelen. Dat alles én de zware mishandeling van zijn ex-vriendin kan volgens justitie worden bewezen.

Voor de officier van justitie is alleen een celstraf niet voldoende. "Hij wilde haar een lesje leren... wat geeft hem dat recht? Er blijkt duidelijk dat er kans is dat hij in herhaling valt. Zelfs in de gevangenis heeft hij geprobeerd dit meisje te controleren en te sturen. Het moet duidelijk worden dat algemeen geldende regels ook voor hém gelden."

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen