Overslaan en naar de inhoud gaan

Lovende woorden van J.Lo voor Maastrichtse dansgroep

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2020 - 12:07

Een dans van de Maastrichtse dansgroep Oxygen gaat op dit moment de wereld over. Met hun choreografie overrompelden ze juryleden Jennifer Lopez en Ne-Yo in het Amerikaanse dansprogramma World of Dance.

De wereldsterren bestoken de Maastrichtse dansgroep met complimenten. De beelden van de dans én het jurycommentaar gaan viral.

Ontroerd door dans
"Social media ontploft", zegt de 24-jarige Jennifer Romen uit Maastricht. Ze is niet alleen danseres, maar ook choreograaf van de Maastrichtse dansgroep. "We krijgen zoveel mooie reacties. Een van de mooiste complimenten is nog wel dat mensen zeggen dat ze nog nooit zo ontroerd zijn geweest door een dans."

Complimenten
En niet alleen de kijkers zijn te spreken over de dans. Juryleden Jennifer Lopez en Ne-Yo van het dansprogramma World of Dance, van de Amerikaanse zender NBC, stonden met open mond te kijken naar de Maastrichtse choreografie. "Het is natuurlijk fantastisch dat twee beroemdheden onder de indruk zijn", zegt de 24-jarige Romen. "Ne-Yo had het de hele tijd over kwaliteit. J-Lo zei dat ze dit ook met haar eigen dansers had geprobeerd, maar dat het niet was gelukt."

En dat is natuurlijk een mooi compliment. Vooral als je nagaat dat de 50-jarige diva en haar danseressen mochten aantreden tijdens de halftime-show van de Super Bowl, een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten die officieus zelfs wordt beschouwd als een nationale feestdag. Wereldwijd kijken bijna 100 miljoen mensen naar de American footballfinale.

Avontuur
Het is al een tijdje geleden dat Romen en Oxygen voor de opnames van het dansprogramma in Amerika waren. "We hebben vorig jaar een danswedstrijd in Amerika gewonnen. Zo zijn we gescout voor World of Dance. De kans om mee te doen aan dit programma is klein. Het was onwerkelijk. Het was een groot avontuur om hieraan mee te doen." Over het verloop van het Amerikaanse programma mag ze nog niks zeggen.

Hoger level
In Nederland is Oxygen geen onbekend gezelschap. Ze waren al te zien in meerdere dansprogramma's en hebben ook verschillende wedstrijden weten te winnen. Ondanks deze successen geeft Romen gewoon nog dansles in Maastricht. Hoewel veel getalenteerde dansers de provincie hebben verlaten voor de Randstad, blijft de Maastrichtse gewoon in Limburg. "In Limburg zijn veel getalenteerde dansers. Naar mijn mening verdienen die meer aandacht", zegt ze. "Ik ben een van de weinigen die nog in Limburg blijft om mijn ding te doen. Veel dansers trekken naar de Randstad omdat het daar meer leeft. Ik wil de danswereld in Limburg naar een hoger level tillen."

De deelname aan het Amerikaanse tv-programma en het lovende jurycommentaar helpen daar wel bij, beseft Romen. "In Nederland hebben we door de wedstrijden en tv-shows best wel wat bekendheid gekregen, maar nu zijn we internationaal ook heel bekend. Het gaat nu ook veel breder dan alleen de danswereld", zegt ze.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen