Overslaan en naar de inhoud gaan

Lovende woorden van J.Lo voor Maastrichtse dansgroep

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2020 - 12:07

Een dans van de Maastrichtse dansgroep Oxygen gaat op dit moment de wereld over. Met hun choreografie overrompelden ze juryleden Jennifer Lopez en Ne-Yo in het Amerikaanse dansprogramma World of Dance.

De wereldsterren bestoken de Maastrichtse dansgroep met complimenten. De beelden van de dans én het jurycommentaar gaan viral.

Ontroerd door dans
"Social media ontploft", zegt de 24-jarige Jennifer Romen uit Maastricht. Ze is niet alleen danseres, maar ook choreograaf van de Maastrichtse dansgroep. "We krijgen zoveel mooie reacties. Een van de mooiste complimenten is nog wel dat mensen zeggen dat ze nog nooit zo ontroerd zijn geweest door een dans."

Complimenten
En niet alleen de kijkers zijn te spreken over de dans. Juryleden Jennifer Lopez en Ne-Yo van het dansprogramma World of Dance, van de Amerikaanse zender NBC, stonden met open mond te kijken naar de Maastrichtse choreografie. "Het is natuurlijk fantastisch dat twee beroemdheden onder de indruk zijn", zegt de 24-jarige Romen. "Ne-Yo had het de hele tijd over kwaliteit. J-Lo zei dat ze dit ook met haar eigen dansers had geprobeerd, maar dat het niet was gelukt."

En dat is natuurlijk een mooi compliment. Vooral als je nagaat dat de 50-jarige diva en haar danseressen mochten aantreden tijdens de halftime-show van de Super Bowl, een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten die officieus zelfs wordt beschouwd als een nationale feestdag. Wereldwijd kijken bijna 100 miljoen mensen naar de American footballfinale.

Avontuur
Het is al een tijdje geleden dat Romen en Oxygen voor de opnames van het dansprogramma in Amerika waren. "We hebben vorig jaar een danswedstrijd in Amerika gewonnen. Zo zijn we gescout voor World of Dance. De kans om mee te doen aan dit programma is klein. Het was onwerkelijk. Het was een groot avontuur om hieraan mee te doen." Over het verloop van het Amerikaanse programma mag ze nog niks zeggen.

Hoger level
In Nederland is Oxygen geen onbekend gezelschap. Ze waren al te zien in meerdere dansprogramma's en hebben ook verschillende wedstrijden weten te winnen. Ondanks deze successen geeft Romen gewoon nog dansles in Maastricht. Hoewel veel getalenteerde dansers de provincie hebben verlaten voor de Randstad, blijft de Maastrichtse gewoon in Limburg. "In Limburg zijn veel getalenteerde dansers. Naar mijn mening verdienen die meer aandacht", zegt ze. "Ik ben een van de weinigen die nog in Limburg blijft om mijn ding te doen. Veel dansers trekken naar de Randstad omdat het daar meer leeft. Ik wil de danswereld in Limburg naar een hoger level tillen."

De deelname aan het Amerikaanse tv-programma en het lovende jurycommentaar helpen daar wel bij, beseft Romen. "In Nederland hebben we door de wedstrijden en tv-shows best wel wat bekendheid gekregen, maar nu zijn we internationaal ook heel bekend. Het gaat nu ook veel breder dan alleen de danswereld", zegt ze.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen